пʼятниця, 27 січня 2012 00:30

Тимошенко обстежать німецькі лікарі

Екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко погодилася пройти медичне обстеження німецькими лікарями. Днями вони офіційно запропонували свою допомогу. Тимошенко не заперечує, щоб разом із ними до комісії ввійшли українські фахівці, яким вона довіряє. В Юлії Володимирівни проблеми зі спиною, кажуть її адвокати. У виправній колонії вона пересувається за допомогою ходунків.

— Юлія Тимошенко, як і будь-яка людина, довіряє тим фахівцям, які пам'ятають клятву Гіппократа, а не виконують усі забаганки Януковича, — говорить її захисник нардеп-"бютівець" 44-річний Сергій Власенко. — Ідеться про лікарів справді визнаних. Зокрема про професора Миколу Поліщука, якому повністю довіряє Юлія Володимирівна. Це лікар номер один в Україні з проблем хребта. Для того, щоб допустити німецьких лікарів, необхідний лише дозвіл керівника колонії та погодження зі слідчим СБУ, який продовжує так би мовити розслідування. Юлія Володимирівна подала заяву керівництву Качанівської колонії 24 січня. Як вони на це відреагують, ми не знаємо.

Генпрокуратура пообіцяла створити всі умови огляду Тимошенко закордонними  лікарями. За потреби, її готові доправити і за межі колонії.

— Якщо фахівці скажуть, що необхідно привезти їхнє обладнання, — будь ласка, — каже заступник генпрокурора Євген Блажівський, 50 років. — Якщо людина хвора — будемо лікувати. Якщо це метод уникнення від слідчих дій, то треба ставити крапку.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обстежать німецькі лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути