вівторок, 13 квітня 2010 04:38

Тимошенко напише листа Януковичу

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Віце-прем’єри опозиційного уряду Юрій Кармазін (зліва направо), Борис тарасюк та лідер ”Європейської партії” Микола Катеринчук під час засідання опозиційного уряду у понеділок
Віце-прем’єри опозиційного уряду Юрій Кармазін (зліва направо), Борис тарасюк та лідер ”Європейської партії” Микола Катеринчук під час засідання опозиційного уряду у понеділок

У понеділок уранці понад годину охоронець лідерки БЮТу 49-річної Юлії Тимошенко сидить в одному із залів Верховної Ради і клацає на мобільному. За зачиненими дверима сусідньої кімнати відбувається засідання ради опозиції. Лідери восьми партій обговорюють порядок роботи на цей тиждень.

— Тимошенко вже на місці. Хоча минулого тижня вона хворіла. У неї була банальна застуда, — каже в коридорі по мобільному один із представників секретаріату фракції БЮТу.

Двері зали відчиняються. До журналістів виходить Тимошенко. На ходу обсмикує молочно-кавову сукню. За нею один за одним чимчикують члени ради опозиції. Юлію Володимирівну зупиняють працівники її прес-служби. Кажуть, має сісти по центру столу. Тимошенко повертається і йде назад. Члени ради прямують за нею. Розсідаються по обидва боки.

Тимошенко закликає присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом. Коли підводиться, прем"єр опозиційного уряду "бютівець" Сергій Соболєв швидко відсуває її стілець.

У виступі Тимошенко вимагає, щоб Кабмін цього тижня подав до парламенту програму діяльності й проект держбюджету.

— Нічого цього в парламенті зараз немає. Хоч уряд обіцяв, — наголошує. — Я хочу попередити Януковича і його команду, що бюджет, який вони збираються подавати і де буде 17 відсотків дефіциту валового внутрішнього продукту, не додасть країні стабільності й не сприятиме нормальній виплаті соціальних видатків.

Критикує владу за те, що березневий бюджет виконали на 70%.

— Із цим є величезні провали, — супиться Тимошенко.

Каже, опозиція далі наполягатиме на отриманні посади першого віце-спікера та кількох парламентських комітетів. Ці посади опозиції належать за законом.

Коли буде розгляд бюджету, ми не блокуватимемо трибуну

Тимошенко говорить, що напише президенту Вікторові Януковичу відкритого листа з вимогою припинити тиск на свободу слова. Мовляв, думки опозиції перекручують "із ніг на голову".

Сергій Соболєв говорить, що опозиція внесе постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин тиску на суддів Конституційного суду. Також перелічує вимоги опозиції на найближчі дні. Серед них законопроекти щодо гуманітарної сфери, боротьби з корупцією та підтримки підприємців.

Лідер фракції БЮТ, міністр агрополітики опозиційного уряду 52-річний Іван Кириленко повідомляє, що його фракція ще не визначилася чи блокуватиме надалі парламентську трибуну.

— Але хай ні в кого не закрадається думка, що так ми боремося за посади в комітетах. Коли буде розгляд бюджету, ми не блокуватимемо трибуну.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко напише листа Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути