пʼятниця, 15 лютого 2013 07:00

Тимошенко чекає вироку Європейського суду

Екс-прем'єра 52-річну Юлію Тимошенко не доставили на чергове засідання Апеляційного суду в Києві. 13 лютого там мали встановити її причетність до вбивства підприємця та депутата Євгена Щербаня.

Екс-прем'єр відмовилася їхати із Харкова до Києва, запевняють тюремники. Водночас її захисник Сергій Власенко показав заяву Тимошенко, адресовану судді Оксані Царевич, від 13 лютого. Так написано, що ув'язнена "не відмовлялася від доставки в судове засідання".

На початку засідання суддя Оксана Царевич прочитала заяву, яку їй передали факсом, нібито від Тимошенко. Звинуватила екс-прем'єра в "неповазі до суду". Про що йдеться — не пояснила. Присудила протягом трьох місяців сплатити 17 тис. грн штрафу. Коли вона зачитала це рішення, присутні депутати від "Батьківщини" почали кричати. Суддя наказала спецпідрозділу "Грифон" вивести порушників із зали. Депутати галасували, відбивалися і лаялися. Заявили, що не підуть, доки їм не покажуть ухвалу про видалення із зали.

Раніше Юлія Тимошенко неодноразово відмовлялася від участі в судових засіданнях. Такими діями вона намагається відтягнути час, вважає політолог 54-річний Володимир Фесенко:

— Незабаром має з'явитися рішення Євросуду, і дуже вірогідно, воно буде на користь Тимошенко. Постане питання про її звільнення. Тимошенко хоче, щоб виникла колізія, коли перший вирок можуть поставити під сумнів, а другого ще не буде.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко чекає вироку Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути