Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2012 08:37

Тігіпко втратив перспективу стати президентом, але у його бізнесу тепер не буде проблем

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Михайло Погребинський: ”Тігіпко чужий серед донецьких, які давно й тісно працюють один із одним, і ніколи не буде там своїм”
Михайло Погребинський: ”Тігіпко чужий серед донецьких, які давно й тісно працюють один із одним, і ніколи не буде там своїм”

Партія регіонів консолідує всі можливі ресурси — людські, технологічні, адміністративні, фінансові. Зокрема, шляхом влиття в себе партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, вважає політолог 65-річний Михайло Погребинський.

— Поглинанням "Сильної України" Тігіпка "регіонали" спростили собі політичну ситуацію. Це означає, що ніхто не плутатиметься в них під ногами під час парламентських виборів.

Що виграв від цього об'єднання Сергій Тігіпко?

— Він отримав спокійне життя. У його бізнесу тепер не буде проблем.

Сергій Леонідович мав гарні перспективи на необмежено високі посади, зокрема президентську. Зараз у нього таких перспектив немає. Тепер не може вести незалежне політичне життя, а отже, зробив крок від своєї політичної кар'єри. Тігіпко нестиме відповідальність за прийняті рішення та негаразди, пов'язані з чинною владою, — скорочення демократії, можливі провали в економічній політиці. Навзамін, можливо, хоче отримати бонуси та прихильність виборців від соціальних виплат,  запланованих на цей рік.

У Сергієві Тігіпку вбачають можливого прем'єра, лідера "регіоналів". Чи це можливо і чи це адекватна ціна за ліквідацію політичної сили, лідер якої посів третє місце на президентських виборах?

— "Партія регіонів" — це не команда Тігіпка. Він чужий серед донецьких, які давно й тісно працюють один із одним, і ніколи не буде там своїм.

Людям Тігіпка можуть віддати ще якісь посади. Адже в Партії регіонів проблема з кадрами. Вони залучали до влади тих, хто не відповідав вимогам часу, не мав професійних навичок.

У "Регіонах" розповідають, що ведуть переговори про об'єднання ще з двома партіями. Які це можуть бути політичні сили?

— Маємо багато маргінальних політичних суб'єктів, що заради посади готові злитися з будь-ким. Можливо, це буде "Єдиний Центр" Віктора Балоги. У нього немає особливих принципів — він то за Ющенка, то працює міністром у Януковича. Балога переконаний, що від нього не відмовляться, бо він авторитарно тримає Закарпатський регіон силовим шляхом. Він може піти у опозицію, а владі це буде нецікаво. Не виключаю, що до Партії регіонів приєднається і Володимир Литвин зі своєю Народною партією. Без об'єднання він не має жодних шансів провести свою політсилу до парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко втратив перспективу стати президентом, але у його бізнесу тепер не буде проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути