четвер, 05 серпня 2010 04:57

Табачник звільнив тестя опозиційного депутата

Автор: фото з сайта www.bpart.kiev.ua
  Михайло Мартинюк: ”ніхто не приховує, що причина мого звільнення напівофіційна”
Михайло Мартинюк: ”ніхто не приховує, що причина мого звільнення напівофіційна”

У вівторок звільнили ректора Уманського педуніверситету 65-річного Михайла Мартинюка. Міністерство освіти мотивує своє рішення закінченням п"ятирічного контракту з Мартинюком. Хоча екс-ректор каже, могли контракт продовжити.

— Те, що причина мого звільнення напівофіційна — ніхто не приховує. Я говорив із заступником міністра освіти. Він сказав, що вони змушені займатися несерйозними справами — шукати причини звільнення ректорів, — каже Михайло Мартинюк. — Знайшли, що в однієї людини з відділу кадрів університету немає якогось підпису. То значить, ректор у цьому винен? Припускаю, ще одна з причин — те, що я є тестем опозиційного народного депутата В"ячеслава Кириленка.

Виконувачем обов"язків керівника Уманського університету призначили проректора з наукової роботи Наталію Побірченко. Представлення проходило за відсутності Михайла Мартинюка. У цей день він ховав тестя.

Усуваються найсамостійніші керівники

Днями міністр освіти Дмитро Табачник звільнив ректорів Одеського університету ім. Мечникова Валентину Сминтину та Донецького університету Володимира Шевченка.

— Перед місцевими виборами міносвіти намагається забезпечити керованість над найбільшими вузами, — заявляє нардеп від НУ-НС Леся Оробець, 28 років. — Усуваються найсамостійніші керівники вищих навчальних закладів.

Зараз ви читаєте новину «Табачник звільнив тестя опозиційного депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути