пʼятниця, 01 квітня 2011 05:45

"Свободівець" та "регіонал" побилися на засіданні ради

У вівторок зранку сесійна зала Львівської облради заповнена вщент. Депутати мають розглядати виконання місцевого бюджету. Близько 11.00 голова облради 39-річний Олег Панькевич починає зачитувати депутатські звернення. Перше — від "регіонала" Михайла Сендака. Той просить розібратися зі "свободівцем" Михайлом Задорожним.

— До мене звернулася керівник газового управління Дрогобича Рома Савчак. Вона повідомила, що депутат облради Михайло Задорожний заборгував за спожитий ним газ у своєму будинку в Дрогобичі 500 гривень, — зачитує Панькевич звернення Сендака, який є головою Дрогобицької райдержадміністрації. А Задорожний очолює райспоживспілку в цьому місті.

Після цих слів Задорожний різко встає з крісла. Швидко йде до другого ряду, де сидить Сендак.

— Ну ти і виродок! — кричить дорогою 44-річний Михайло Задорожний. — Скільки ти, с...ка, будеш мене оббріхувати?

— Та ти хвора людина! — зривається від несподіванки "регіонал".

За мить вони штовхають один одного в плечі. Поруч з'являються "свободівці" Петро Колодій та Андрій Тягнибок, розбороняють.

— Заспокойтеся! — просить голова облради.

Обоє розсідаються по своїх місцях.

— Це не конфлікт. На моє бачення, людина трошки зірвалася. Він обзивав мене різними словами, матом крив. Хвора людина, напевне, — коментує Сендак.

Після цього Задорожний знову поривається битися. Кричить: "Виродок".

Конфлікт між депутатами розпочався 2004 року. Михайло Сендак тоді очолював облраду і підтримував "Нашу Україну", Задорожний був у Соціал-демократичній партії(об'єднаній) і критикував його. Згодом обоє увійшли до "Батьківщини" Юлії Тимошенко. На останніх виборах один пішов у "Регіони", інший — у "Свободу".

— Ви самі розумієте, які це люди, якщо так часто міняють погляди. Що тут дивуватися? — махає рукою після засідання депутат від "Нашої України" Олесь Старовойт, 44 роки.

— Я тричі піднімав питання про відставку Сендака з посади голови райдержадміністрації за його бездіяльність. Дрогобич є найгіршим районом області за економічними показниками. Далі вже хіба Турка й Перемишляни, — пояснює телефоном Михайло Задорожний. — Показник валової продукції на одного жителя району по області становить 9598 гривень. А в Дрогобицькому районі — 594. Тому він мені мститься. Насилає на мене контролюючі органи. Від вересня мене перевіряють. Сендак купив собі машину за 100 тисяч доларів. Має разом із сином-прокурором у центрі Дрогобича ігрові автомати. Я перевірив, що він сам заборгував за квартплату 7 тисяч гривень. Готую звернення до громади припинити оплачувати комунальні послуги, поки їх не будуть платити чиновники. Який приклад показує такий державний муж?

Задорожний пояснив, що за газ у нього є 540 грн переплати. Але платить він не за квитанцією, а по газовій книжці, тому газове управління помилилося.

— Задорожний — хвора людина, — запевняє Сендак. — У мене немає жодної гривні боргу за квартплату. Він при депутатах кричав: "Я тебе, б...дь, уб'ю. Завалю, нах..." Це — пряма погроза, я написав заяву в Службу безпеки і прокуратуру.

— За мого головування сутичок не було, — каже голова облради попереднього скликання від "Нашої України" Мирослав Сеник, 54 роки. — Цього скликання "регіонали" і "свободівці" зіткнулися, коли ще голову облради обирали. Посварилися, але до бійки не дійшло. Пізніше одна жінка-депутат від "Свободи" шарпала за рукав "регіонала" Грещука. Треба частіше проводити наради голів фракцій і всі гострі питання вирішувати там, а не робити посміховисько з обласної ради.

У цей день під стіни облради прийшли протестувати жителі села Зубра Пустомитівського району. Виступають проти встановлення очисних споруд, які хочуть прокласти через їхнє село.

— Ми прийшли під вікна обласної ради просити їх про допомогу, а їм плювати. Б'ються між собою, свої розборки роблять, — обурюється 39-річний Сергій. — Просимо, щоб нам говно зі стадіону під ніс не виливали. Але в кого просити, як там таке саме сидить?

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" та "регіонал" побилися на засіданні ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути