четвер, 11 жовтня 2012 07:45

"Свобода" йде назустріч олігархам

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок (праворуч) та нардеп-”нунсівець” Олександр Бондар (ліворуч) ідуть на прес-конференцію у Києві. 10 жовтня
Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок (праворуч) та нардеп-”нунсівець” Олександр Бондар (ліворуч) ідуть на прес-конференцію у Києві. 10 жовтня

Лідер "Свободи" 43-річний Олег Тягнибок заглядає до полотняного мішечка із написом "Львівська шоколадна фабрика", всміхається. Віддає його депутату Тернопільської облради Олегові Любінському, 47 років.

— А що у вас у мішечку? — запитують журналісти.

Любінський відкриває його. Там — стоптані чорні шкіряні черевики.

— Щоб ноги не натерти. А шоколад увесь з'їли, — сміється депутат.

Вони прийшли до столичного інформагентства представляти  економічні ініціативи своєї партії.

— Наші опоненти поширюють інформацію, що "Свобода" — націоналістична партія, яка не дбає про економіку, — починає Тягнибок. — Так, ми маємо ідеологію. Але ж ідеологія — це план розвитку держави. Сьогодні ми пропонуємо законопроекти, які фундаментально змінять українську економіку. Їх ми створювали спільно із народним депутатом, "свободівцем" Олександром Бондарем. Це законопроекти "Про ліквідацію приватних монополій", "Про приватизацію державного майна", "Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення". Останній хочемо винести на загальноукраїнський референдум. Народ повинен вирішувати найважливіші питання у державі. Усі ці закони хочемо ухвалити у Верховній Раді до кінця цього року. Маємо попередні домовленості з "Батьківщиною", що і вона їх підтримає.

Тягнибок говорить 30 хв. Тоді наливає собі мінеральної води "Карпатська джерельна". Робить ковток і обережно ставить склянку на стіл.

Далі слово бере нардеп 57-річний Олександр Бондар.

— "Свобода" йде назустріч олігархам, — каже він і робить 30-секундну паузу. У залі перешіптуються. — Ми даємо їм час на виправлення. Вони повинні позбутися свого майна, якщо воно перевищує 25 відсотків певної галузі. Позбутися — означає продати. Якщо вони цього не зроблять, то Фонд держмайна примусово вилучить їхні об'єкти виробництва. Монополісти ж отримають лише суму, яку витратили на придбання. Також ми повернемо гроші з офшорів. Підприємства, які працюють в Україні, повинні бути зареєстровані тут. Усі кошти з рахунків іноземних банків — повернуті до України. Лише протягом останнього року з країни вивезли близько 40 мільярдів доларів. Якщо ці гроші повернути, курс гривні не потрібно штучно тримати на рівні. Він і так буде стабільний.

Бондар замовкає. Поправляє краватку. На лобі в Тягнибока блищать краплі поту. Презентація завершується за 1,5 год.

Виходять на вулицю. До Тягнибока підбігає його прес-секретар Юрій Сиротюк.

— Тут хотіли з вами щодо інтерв'ю домовитися, — говорить йому.

— Я ж сьогодні на Житомирщину їду. В Києві буду аж 14 жовтня на з'їзді партії, — відказує Тягнибок і сідає в авто.

198

кандидатів у нардепи знято з реєстрації в Центрвиборчкомі. Двоє — за рішенням суду, 195 — за власною заявою про відмову балотуватися. Один кандидат помер. Боротьбу продовжують 2 тисячі 934 кандидати.

 

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" йде назустріч олігархам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути