вівторок, 13 вересня 2011 07:15

Суд над Тимошенко відклали до 27 вересня

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Міліція охороняє вантажівку, якою екс-прем’єра Юлію Тимошенко повезуть від Печерського суду до слідчого ізолятора. Підсудна два тижні готуватиметься за ґратами до судових дебатів
Міліція охороняє вантажівку, якою екс-прем’єра Юлію Тимошенко повезуть від Печерського суду до слідчого ізолятора. Підсудна два тижні готуватиметься за ґратами до судових дебатів

— Якщо Тимошенко не випустять, буде громадянська війна. Ми готові, — каже в понеділок біля столичного Печерського райсуду киянка Галина Занько, 59 років. — Коли за такого лідера проголосували стільки мільйонів народу, вони теж свою думку мають. Я виховала сімох дітей. У них немає майбутнього в такому безладі.

Галина Іванівна щодня приходить до наметового містечка прихильників екс-прем'єра. У понеділок зранку тут було зо 70 осіб. Чекають на продовження судового процесу. Мають розпочатися судові дебати. Вирок оголосять до кінця тижня, прогнозувала підсудна.

На початку засідання суддя Родіон Кірєєв надає слово 50-річній Юлії Тимошенко.

— Ми вийшли на дебати без підготовки, — говорить вона. — Моє спілкування із захистом зведене до нуля. Кількох годин, які ви дали нам на підготовку в п'ятницю, радикально недостатньо. Хочу нагадати, що в п'ятницю в СІЗО короткий день. Там, на відміну від Печерського суду, більше часу не дають. У клопотанні ми просили п'ять днів на підготовку.

Після слів 31-річного Родіона Кірєєва зал невдоволено гуде:

— Суд для забезпечення права підсудної дає додатковий час для підготовки до дебатів і оголошує перерву до 27 вересня.

Кірєєв виходить у супроводі двох міліціонерів.

— У них повний розвал концепції політичних репресій, — підводиться екс-прем'єр. — Це означає, що ця справа розсипалася. У моїх діях немає ознак порушення закону.

До зали заходить заступник Тимошенко по партії Олександр Турчинов. Із ним нардепи-"бютівці" Сергій Власенко, Сергій Соболєв, Андрій Павловський.

— Усе буде добре, — всміхається їм колишня глава уряду.

"Грифонівці" просять усіх вийти. За 10 хв. до заґратованої машини  садять екс-прем'єра. Видно, як вона махає рукою.

— Юля! Юля! — кричать у дворі депутати. До того часу біля суду зібралися близько 200 людей.

— Суддя не запитав у захисту та Юлії Володимирівни, скільки їм треба днів для підготовки, — говорить журналістам адвокат Микола Сірий, 49 років. — На свій розсуд визначив два тижні незаконно тримати її за ґратами.

Депутати та журналісти розходяться.

— Я думала, що інфаркт получу, — ділиться враженнями від почутого Галина Восколович, 75 років, із міста Бровари на Київщині. — У нас президент не осмислює, що відбувається. Він же з нормальної землі. Невже його камера перевиховала? Я за нього помолюся.

"Обмежаться п'ятьма роками ув'язнення"

Суд над Юлією Тимошенко перенесли через візит президента Віктора Януковича до Нью-Йорка на Генеральну асамблею ООН. Так вважає керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, 59 років:

— Захід обережно критикує та тисне на Януковича з приводу справи Тимошенко. Президент уже зрозумів, що заяви про те, що він не має стосунку до процесу, смішні. Йому хтось підказав, що треба "прикриватися". Люди, які організували цей процес, спеціально затягли його. Так демонструють виконання процедурних норм. Це як засудженому до смертної кари відстрочили б страту. Тим паче, хоч би що Тимошенко казала й робила, рішення суду буде не на її користь. Президент у душі людина добра — обмежаться п'ятьма роками ув'язнення.

 

Зараз ви читаєте новину «Суд над Тимошенко відклали до 27 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути