четвер, 21 квітня 2011 04:45

Школу молодого комуніста відкрили в Івано-Франківську

— У нашій області організація комсомолу — одна з найчисельніших у Західній Україні — 120 людей. Але підтримки влади жодної, особливо не розженешся, — говорить 27-річний Ігор Міглачов.

У суботу 16 квітня він прийшов до Івано-Франківського обкому Комуністичної партії на друге заняття "Школи молодого комуніста".

Приміщення обкому розташоване у трикімнатному житловому будинку у центрі міста.

У залі розсідаються шестеро хлопців та дівчина. До трибуни неквапно виходить лектор 70-річний Георгій Безсмертний. До пенсії він був заступником начальника цеху заводу "Нафтохімік прикарпаття", закінчував Вищу партійної школу в Одесі. Тримає старанно виписану лекцію.

— Режим був людяний, як би його не засуджували, — каже про колишній Радянський Союз. — Цінностями були чесність, порядність, непідкупність. Але того трагічного серпня 1991 року відбулася тимчасова поразка соціалістичного ладу, і переміг бандитський капіталізм. Горбачов — генсек-іуда. Переродженці та зрадники виявили неабияку заповзятість у захопленні народного багатства. Суддею їм буде історія, в яку вони не увійшли, а вляпалися.

Присутні уважно слухають. Дехто записує тези. Лекція триває 2 год.

— Розглянемо "Маніфест комуністичної партії". Мусите це вивчити, — дає наостанок домашнє завдання Георгій Петрович.

— Сьогодні малувато людей. Із районів не могли приїхати: до свят готуються, городи садять, — виправдовується Ігор Міглачов. Він працює при обкомі й одночасно є слухачем школи. — Дальше буде більше лекторів, серед них — кандидати наук.

Ігор Міглачов до партійної організації прийшов 1998 року із п'ятьма друзями.

— Я більше з цікавості. В одного з моїх друзів дід був комуністом, який привів нас у міськком, — говорить. — Але почали знайомитися з роботою, історією, ідеями й це переросло у переконання.

Заняття в школі проходять раз на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Школу молодого комуніста відкрили в Івано-Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути