середа, 30 січня 2013 00:00

"Сценарій найгірший — доруйнувати українську партію і знищити єдиного українського президента"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Ірина Ванникова: ”Є розкольники, але розколу немає, бо більшість ”нашоукраїнців” дослухаються до Віктора Ющенка”
Ірина Ванникова: ”Є розкольники, але розколу немає, бо більшість ”нашоукраїнців” дослухаються до Віктора Ющенка”

"Нашу Україну" збиралися розколоти, але це не вдалося зробити, вважає член президії політради 36-річна Ірина Ванникова.

— Готувалося рейдерське захоплення "Нашої України", — каже вона. — Невелика група заколотників, яких фінансує голова політради Сергій Бондарчук, хоче прибрати до своїх рук партію. Адже набагато дешевше привласнити вже розкручений політичний бренд, із розбудованою мережею регіональних осередків, із працюючим офісом, і почати власну політичну кар'єру. Набагато складніше та дорожче починати "з нуля" — збирати й агітувати людей, їздити регіонами, проходити юридичні реєстрації, вкладати значні фінанси.

Сергій Бондарчук повністю усунувся від оперативного керівництва штабом на виборах 2012 року, ніколи партію не фінансував, і взагалі не напружувався, а поїхав на довгі три виборчі місяці за кордон. Хоча як український патріот, яким він себе називає, молодий менеджер мав би запропонувати "нашоукраїнцям" та Ющенку гарний антикризовий план. "Наша Україна" потребує і людського, і фінансового ресурсу, нового плану розвитку. А Сергій добиває цю політичну силу інтригами та чварами.

Як так сталося, що скликали дві політради?

— Рішення провести засідання політради в готелі "Київ" прийняв вищий орган "Нашої України" — президія партії. Оренду проплатив виконком. Бондарчук у президії участі не брав, хоча його та всіх "нашоукраїнців" повідомили про місце проведення політради. Ніяких інших адрес бути не могло, бо тільки цей зал був офіційно проплачений виконкомом партії.

У Бондарчука зібралися менш як 20 людей — офісні клерки, кілька голів обласних осередків та технічні працівники, з якими Сергій проводив декілька місяців спеціальну роботу. Мабуть, так і виглядають заколотники.

На зустріч до президента Ющенка прийшли 60 "нашоукраїнців". Із них 47 — члени політради. До кворуму нам не вистачило одного голосу. Ющенко наполіг на дотриманні чесної процедури та норм статуту. Тому вирішили провести наступну політраду 9 лютого.

Лунають заяви про розкол у "Нашій Україні".

— Партію хочуть у черговий раз знищити. Посварити між собою людей, які ще лишаються в "Нашій Україні". Боляче визнавати, але в "Нашій Україні" сьогодні залишився "офісний планктон", який не навчений працювати, але добре вміє інтригувати. Схоже, Сергій Бондарчук не розуміє, що на підлості гарну політичну кар'єру не побудуєш.

Є розкольники, але розколу немає, бо більшість "нашоукраїнців" дослухаються до Віктора Ющенка. Найближчим часом ми вирішимо і цей конфлікт.

Яка кінцева мета цих дій?

— Майже впевнена, що в цій політичній п'єсі про чергову зраду Ющенка режисер ховається за лаштунками. Боюся, сценарій найгірший — доруйнувати українську партію і знищити єдиного українського президента.

Зараз ви читаєте новину «"Сценарій найгірший — доруйнувати українську партію і знищити єдиного українського президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути