пʼятниця, 23 вересня 2016 07:35

Росія незаконно провела вибори на українській території

— Спільна позиція західних партнерів щодо невизнання легітимності Держдуми Росії буде ще одним свідченням, що ніхто ніколи не визнає анексію Криму. Більше того, це потягнуло за собою й незаконність вищого законодавчого органу Російської Федерації, — каже на брифінгу 19 вересня лідер партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній Яценюк.

264 народні депутати проголосували за невизнання легітимними виборів до Державної думи Росії сьомого скликання. До цього закликала фракція "Народного фронту".

— Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй, ОБСЄ та інші міжнародні організації мають засудити вибори до Державної думи РФ, — говорить Арсеній Яценюк. — І приєднатися до української позиції щодо нелегітимності органу, який обрав Кремль із порушенням усіх норм міжнародного права. Росія незаконно провела вибори на українській території і незаконно сформувала Державну думу.

— Формуємо заяву до Європейського Союзу та міжнародних організацій не визнавати виборів у Росії. Їх провели на окупованих територіях, — говорить голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" 45-річний Андрій Парубій.

— Узгоджуємо текст заяви й напрацьовуємо позиції, на якому рівні не визнавати вибори. Це може бути на рівні депутатів, яких нібито обрали в Криму чи загалом Держдуми. До депутатів, які балотувалися і вважають себе обраними російськими парламентаріями від тимчасово окупованого Криму, слід ввести санкції.

Зараз ви читаєте новину «Росія незаконно провела вибори на українській території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути