пʼятниця, 19 серпня 2016 08:00

Ремонт доріг оцінюватимуть за світовими стандартами

— Якість ремонту доріг — питання номер один. По-перше, задля їх збереження ми запустили ваговий контроль. Не дозволяємо перевантаженому транспорту рухатися основними магістралями країни. По-друге, впроваджуємо так звану систему контролю Міжнародною федерацією інженерів-консультантів, — каже 15 серпня міністр інфраструктури 37-річний Володимир Омелян.

— Сподіваюся, цього року уряд прийме відповідну постанову. Ця система передбачає виїзд на місце робіт незалежних компаній. Робитимуть повний зріз закладених матеріалів. За порушення передбачені як компенсації, так і адміністративна відповідальність. Далі такі компанії не братимуть участь у будівництві.

— Сьогодні замовлення, виконання і контроль дорожніх робіт зосереджені в руках Укравтодору — самі роблять, самі й перевіряють, — говорить директор Центру транспортних стратегій 38-річний ­Сергій Вовк. — Потрібно позбавити його функції експертизи якості власної роботи. Тому впровадження цієї системи — важливе. Її використовує весь світ. Вона допоможе за три-чотри роки покращити ситуацію.

Але існує проблема недофінансування. Щороку на ремонт і поточне обслуговування доріг потрібні щонайменше 50 мільярдів гривень. За рахунок паливних акцизів Укравтодор отримує в кращому разі 40 мільярдів. Із них 20 виділяють на ремонт доріг.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт доріг оцінюватимуть за світовими стандартами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути