пʼятниця, 15 лютого 2013 06:30

"Регіонал" Лук'янов заборгував за опалення 11 тисяч гривень

— Да тут столько депутатов и бандюков живет, что я иногда даже здороваться боюсь, — посміхається охоронець 28-річний Іван. Одягнутий у чорні штани й куртку, стрижений наголо. — Вдруг шо не так брякну, уволят же к чертовой матери или чего хуже.

Іван працює в елітному будинку на столичній вул. Гончара, 35. Сидить у просторій комірчині на першому поверсі. Гортає журнал із фотографіями знаменитостей. Позаду нього — на дошці — висять ключі від помешкань.

Тут розташовані чотири квартири, що нібито належать народному депутату від Партії регіонів 49-річному Владиславу Лук'янову — №№42, 43, 50 та 78. У під'їзді вивісили список 27 боржників, серед яких і "регіонал". Він заборгував найбільше — 11 312 грн 77 коп.

Цей будинок єдиний на вул. Гончара обслуговує не жек, а об'єднання співвласників. Стіни світло-зеленого кольору, над підвіконнями — відеокамери. Праворуч — в'їзд на підземну автостоянку. Ліворуч, за кованими чорними воротами — у двір. Там друга частина будівлі, житловий сектор. На подвір'ї кучугури сірого снігу. Смітник заповнений будівельним непотребом. Щоб зайти в під'їзд, треба лізти через кучугури. Над входом висить метровий градусник. У маленькому смітнику тліють дві цигарки "Парламент".

Мешканці будинку про "регіонала" говорять неохоче. З десяти опитаних про сусіда-Лук'янова чули двоє.

— Квартир очень много, почти у всех ремонты идут уже год, — каже жінка років 40 на високих підборах у білій кролячій шубі. — Потому и с соседями пока не знакомы. Да, есть здесь такой Лукьянов. А что нам депутаты? Мы и сами хороши, — сміється, підіймається сходами на другий поверх.

У під'їзді тихо. Стіни пофарбовані в блідо-рожевий колір. На підлозі — вкриті пилюкою сірі кахлі. На дошці висять два оголошення: "Шановні мешканці. Просимо здати на вивіз сміття з подвір'я по 300 гривень", — написано на одному. "Просимо не возити будматеріали пасажирським ліфтом. Підйом вантажним коштує 50 грн. Кошти підуть на утримання ліфта", — на іншому. Поряд реклама інтернету та лівадійського меду. На поштових скриньках приклеєні папірці з номерами квартир, акуратно виведені чорним фломастером.

За 10 м — два ліфти. Великий не працює. Маленький їде тихо й повільно.

— Кажется, квартиры Лукьянова на третьем, — киває головою сивий повний чоловік у шкірянці з хутряним коміром. Натискає на кнопку "4". — По-моему, там ремонт, никто не живет. Я сам этого депутата не видел, рассказывали. Да он, наверняка их сдавать будет, как пить дать. А чего не платит? Это мастера должны следить. Че он должен ездить квартплату возить? Не смешите.

На третьому поверсі — три квартири. У коридорчику біля ліфта картонні коробки зі сміттям, паперові пакети сухого клею "Момент" для керамічної підлоги, інші будівельні суміші. Чути дзижчання перфоратора, тхне лаком. На коричневих дверях 42-ї та 43-ї квартир  номерів немає. Ручка в целофані. Замість дзвоника звисає білий дріт. Інше помешкання №50 — на п'ятому поверсі, №78 — на дев'ятому. Обоє дверей брудні від пилу. На стукіт у жодній із квартир не відчиняють. У сусідів — теж. Телефонуємо Владиславу Лук'янову:

— Це правда, що ви заборгували 11 тисяч гривень за чотири квартири?

— Ця інформація не відповідає дійсності, — кілька разів повторює Владислав Валентинович.

— Ці квартири вам не належать? — уточнюємо.

— У мене щільний графік, багато зустрічей, — відказує і просить дзвонити пізніше. Більше слухавку не бере.

— Этот дом еще не передан жэку, договора еще не подписаны, — пояснює нардеп-"регіонал" 59-річний Михайло Чечетов. — Об этом говорит сам председатель ОСББ. Застройщик строил со скандалом, и дом пока не передали. Первый год, как подключили отопление. Он — бесхозный. Когда будет понятен юридический статус, Лукьянов заплатит.

Телефонуємо голові ОСББ "Гончара 35" Володимирові Пилиповичу. Його номер дав охоронець будинку. Він слухавку не бере.

— Почти все квартиры в этом доме уже сданы, — розповідає рієлторка Юлія, яка продає і здає тут квартири. — Осталась только одна четырехкомнатная. 3,5 тысячи долларов в месяц без мебели, 5 тысяч — с мебелью. Купить — 3,5 тысячи квадратный метр. Метраж разный: от 80 "квадратов" до 270 на четыре-пять комнат.

Чотирикімнатна квартира в цьому будинку коштує $945 тис.

У декларації про доходи Владислав Лук'янов записав одну квартиру на 81,7 "квадрата" і три машини. Торік заробив 248 тис. 142 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Лук'янов заборгував за опалення 11 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути