середа, 28 вересня 2011 08:00

Прихильники Тимошенко звалили металеву огорожу

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Екс-прем’єр Юлія Тимошенко у залі засідань столичного Печерського райсуду 27 вересня. У цей день розпочалися судові дебати між захистом та обвинуваченням
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко у залі засідань столичного Печерського райсуду 27 вересня. У цей день розпочалися судові дебати між захистом та обвинуваченням

У вівторок після двотижневої перерви продовжилося судове засідання у справі екс-прем'єра 50-річної Юлії Тимошенко.

— Янукович — параша, Юля буде наша! — кричать прихильники вслід автозака, який завозить її на подвір'я столичного Печерського райсуду. Кидають у машину польові квіти та гілки з калиною.

Засідання має розпочатися за годину. Прихильники Тимошенко намагаються прорватися на подвір'я суду, звалюють металеву огорожу на в'їзді в арку суду. Міліціонерам не вдається її втримати. Підбігає додатковий наряд спецпідрозділу "Беркут". Cтають у чотири ряди. Відштовхують людей. За кілька хвилин підбігають заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов та нардепи-"бютівці" Роман Забзалюк і Юрій Одарченко. Їх, адвоката екс-прем'єра Миколу Сірого та тітку Тимошенко Антоніну Ульяхіну пропускають лише за 10 хв.

— Боюся прогнозувати хід справи, але судячи з тих посмішок, з якими виходили у Росії після перемовин наш президент і російський, то думаю, що Янукович отримав дозвіл робити все що завгодно, — каже 61-річна Антоніна Ульяхіна.

У залі Тимошенко в темно-синій сукні з білими комірцем та манжетами. Її шкіра розчервоніла, виблискує. Колишня прем'єрка встає і махає рукою присутнім депутатам, усміхається. Поруч із нею — донька Євгенія. Зала переповнена. Близько двох десятків журналістів залишаються за дверима.

На початку засідання суддя Родіон Кірєєв говорить про початок дебатів між обвинуваченням та захистом.

Виступає прокурор Лілія Фролова. Присутні починають "укати".

— Сука! — хтось вигукує. Суддя каже, що видалить порушника з зали.

Із зали виходить 47-річний Олександр Турчинов і каже:

— Жодних юридичних підстав для перебування Юлії Тимошенко за ґратами не існує. Це визнають не тільки українські юристи, а й зрозуміло всім, хто знає, про що йдеться.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко звалили металеву огорожу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути