Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2016 07:40

Політична кар'єра Гройсмана може закінчитися восени

— За 24 роки незалежності ніхто при владі не зміг дати успіх країні. Надзвичайно багатій. Із величезним потенціалом. Прекрасним народом, — каже 38-річний Володимир ­Гройсман 14 квітня. У цей день у Верховній Раді його призначення на посаду прем'єр-­міністра підтримали 257 депутатів. Затвердили також новий склад уряду.

19 травня прем'єр представив план ­пріоритетних кроків Кабміну на 2016 рік. Напрямки діяльності уряду розписали на 200 сторінках. Ключові завдання: фінансова стабілізація, створення сприятливого ділового клімату, підвищення якості адміністративних послуг, децентралізація, земельна та пенсійна реформи, спрощення умов для ведення бізнесу.

23 липня буде 100 днів роботи теперішнього уряду.

— Гройсман поставив на амортизацію реформи, які робив Яценюк. Але потужних посилів від нього немає. Є певна економічна стабільність, пожвавлення в деяких сегментах. Однак українці цього не бачать, — говорить політолог 51-річний Андрій ­Золотарьов.

— Зате людей зачепило жорстке рішення про підвищення тарифів. Із цього Гройсман почав. Мабуть, порадили: перед виборами зменшиш. Це додасть популярності. Проте такий хід може дорого коштувати і для країни, і для політичної кар'єри Володимира Борисовича.

Гройсман зараз — дуже зручна мішень. Опозиція, насамперед Юлія Тимошенко, вражатиме її з різних сторін. Прем'єр необачно встряв у суперечку з нею. Тимошенко свого часу теж підписала домовленості з Міжнародним валютним фондом. Однак не пішла на підвищення комунальних тарифів. А Гройсман зробив це авансом. Тепер може поплатитися політичною кар'єрою. І досить швидко. Можливо, цієї осені. Якщо політично доживе до наступного літа, можна буде говорити про подальші перспективи. Це буде найбільш небезпечний період для нього як політика.

Зараз ви читаєте новину «Політична кар'єра Гройсмана може закінчитися восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути