пʼятниця, 22 липня 2016 07:25

"Партію показують як антиолігархічну. А один з її лідерів зустрічається з олігархом"

Автор: Сергій Старостенко
  Народні депутати від ”Блоку Петра Порошенка” Сергій Лещенко (на фото зліва направо), Світлана Заліщук і Мустафа Найєм увійшли в партію ”Демократичний альянс” 9 липня. Заявляли, що політсилу не будуть фінансувати олігархи
Народні депутати від ”Блоку Петра Порошенка” Сергій Лещенко (на фото зліва направо), Світлана Заліщук і Мустафа Найєм увійшли в партію ”Демократичний альянс” 9 липня. Заявляли, що політсилу не будуть фінансувати олігархи

"Зустрів Сергія Лещенка й Костянтина Григоришина у BAO (елітний італійський ресторан у Києві. — ГПУ). Кухня хороша. Шустера можна не включати", — пише колишній народний депутат 45-річний Василь ГОРБАЛЬ на сторінці в соц­мережі.

16 липня народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" 35-річний Сергій Лещенко вечеряв із російським олігархом Костянтином Григоришиним, 50 років.

"Я не собираюсь оправдываться по поводу встречи с Григоришиным", — пише Сергій Лещенко 18 липня. Два дні не коментував зустріч.

"Із Григоришиним знайомий 12 років, коли взяв у нього перше інтерв'ю. Спілкувався з ним і спілкуватимуся, — продовжує Лещенко. — Зустріч відбувалася в публічному місці. Там були й інші політики. Я не збираюся піддаватися тиску громадської думки і фантазіям щодо тем наших зустрічей".

"Великий борец" с коррупцией Сергей Лещенко отказывается комментировать свой ужин в дорогом ресторане Киева с российским олигархом Григоришиным", — пише політтехнолог Тарас ­ЗАГОРОДНІЙ, 37 ­років.

"Дивна сором'язливість раптом охопила Сергія. Ще зовсім недавно він сипав ярликами "вкрав", "злодій", "корупціонер" — без суду і слідства. Розмахував документами, що невідомо як опинилися в його руках. Він так гаряче "ненавидів" олігархів. Тепер щодо деяких грізний "борець із корупцією" стає ласкавим песиком — весело махає хвостиком із вдячними очима і лиже руку, що годує".

"Сергей Лещенко сделал огромный подарок всем политикам и чиновникам. Теперь можно не скрывать встречи в укромных местах", — пише видавець Катерина РОШУК, 32 роки.

"Нині депутатам можна відкрито зустрічатися з олігархами й бізнесменами. Судді можуть пити каву з прокурорами, а Ігор Коломойський (олігарх і колишній губернатор Дніпропетровщини. — ГПУ) може не маскуватися в чужих автомобілях, коли йому треба приїхати в Адміністрацію президента. Лещенко, сам того не розуміючи, легалізував те, проти чого боровся роками і на чому побудував свою кар'єру".

"Лещенку необхідно визначитися — він журналіст чи політик. Для журналіста зустрічатися з Григоришиним потрібно — це робота з першоджерелом", — вважає політолог Володимир ЦИБУЛЬКО, 52 роки.

"Політику такі зустрічі загрожують не лише персональними репутаційними ризиками. Вони кидають тінь на політичну силу, яку створюють Лещенко-Найєм-Заліщук (вони стали членами партії "Демократичний альянс". — ГПУ), — розповідає Цибулько. — Безглуздо виглядає: партію показують як антиолігархічну. А один із її лідерів незрозуміло про що розмовляє у фешенебельному ресторані столиці з олігархом. Про фінансування партії домовляється?"

Із Костянтином Григоришиним зустрічалася й головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик. Фото зустрічі в ресторані "Віно е Кучіна" виклав у "Фейсбуку" колишній міністр екології Ігор Шевченко.

"А на манеже — все те же. Олигарх и политический спонсор Константин Григоришин и Севгиль Мусаева-Боровик. Севгиль, не хотите объясниться? Хотя, о чем это я? Разумеется, вся "Украинская правда" поочередно ужинает с Григоришиным, чтобы получить у него ценную и очень конфиденциальную информацию", — підписав фото Шевченко.

Ресторан розташований у столиці на вул. Артема, 82. Його власник — шеф-кухар і бізнесмен Ектор Хіменес-Браво. У закладі подають страви італійської кухні. Найдорожча — "Асорті Фрутті ді Маре на грилі" (восьминіг, тигрові креветки, кальмари, гребінці. — ГПУ) — 1925 грн за півкілограма. Середня сума в чеку — 350 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Партію показують як антиолігархічну. А один з її лідерів зустрічається з олігархом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути