четвер, 20 грудня 2012 07:00

Партія регіонів водитиме прихильників у музеї

Нардепу від "Батьківщини" 55-річному Анатолієві Гриценку зателефонували й запросили взяти участь у програмі "Лояльність Партії регіонів".

— Обіцяють організовувати екскурсії, походи в театри й музеї, на концерти і спортивні матчі, а крім того — надавати юридичну допомогу. На запитання щодо коштів, мене одразу ж запевнили — безоплатно.

Телефонуємо за номером, наданим Гриценком. Потрапляємо на "відкриту лінію Партії регіонів у Сумах". Коли на протилежному кінці чують про журналістів, кидають слухавку. Далі ми не представляємося.

— Програма, которая сейчас существует, действует пока только в Сумах, — розповідає жінка на тому боці дроту. — Для жителей этой области и сторонников Партии регионов. Сейчас экскурсии не проводим. Если будут — сообщим. Разрабатываем план работы.

Цікавиться, чи живу в Сумах і чи прихильниця Партії регіонів. Кажу, що ні.

— Я не дам больше информации, потому что вы не подходите под наши критерии, — кладе слухавку.

Нардепи-"регіонали" не чули про таку програму. Заступник голови фракції Партії регіонів 59-річний Михайло Чечетов спочатку каже, що не знає про це, а потім додає:

— Конечно же, такая програма у нас есть. Больше меценатов, чем в Партии регионов, нет нигде. У нас каждый депутат — меценат.

Подібні програми лояльності робили мажоритарники під час виборчої кампанії, — говорить політтехнолог 37-річний Тарас Березовець.

— Вони випускали так звані соціальні картки. За ними кандидат надавав певні матеріальні послуги: можна підстригтися, сходити в кіно чи зробити покупки зі знижкою в певних магазинах. Прикладом може стати голова партії "Союз" Лев Миримський, який в 1990-х у Сімферополі підготував собі в такий спосіб близько 10 тисяч виборців. Для мажоритарника програма може обійтися в суму до мільйона доларів на рік. Якщо така програма буде розвиватися для партії навіть не у всіх округах, а хоча б у 50, то вийде дуже дорого — 50 мільйонів щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів водитиме прихильників у музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути