пʼятниця, 02 вересня 2016 07:55

"Освіту фінансуємо на рівні оборонного бюджету країни"

Автор: ФОТО С З САЙТА WWW.molbuk.ua
  Колишній прем’єр-­міністр Арсеній Яценюк фотографується зі студентами Чер­нівецького національного університету імені ­Федьковича. 30 ­серпня з ­міністром ­освіти й науки ­Лілією Гриневич приїхали сюди на ­посвяту першо­курсників
Колишній прем’єр-­міністр Арсеній Яценюк фотографується зі студентами Чер­нівецького національного університету імені ­Федьковича. 30 ­серпня з ­міністром ­освіти й науки ­Лілією Гриневич приїхали сюди на ­посвяту першо­курсників

Маємо сформувати нову якість української нації.

— Більше місць державного замовлення отримали університети, які обирають випускники з високими балами зовнішнього незалежного оцінювання. Чернівецький університет став одним із лідерів. І одним із закладів, що найбільше підняли обсяг держзамовлення, — каже міністр освіти й науки 51-річна Лілія Гриневич 30 серпня.

Разом із колишнім прем'єром, лідером партії "Народний фронт" 42-річним Арсенієм Яценюком приїхали на церемонію посвяти першокурсників Чернівецького національного університету. Цього дня також відкривають новий 13-й корпус закладу. Уряд Арсенія Яценюка виділив близько 10 млн грн на його добудову.

— Україні дуже потрібні правники, з якими можна розбудовувати правову державу. Також необхідні чесні журналісти й професійні вчителі, науковці, архітектори. Україна-модерна, Україна-європейська чекають на них. Для цього треба здобути якісну освіту, — говорить Лілія Гриневич.

— Держави, що покладалися тільки на власні корисні копалини — нафту, газ, руду, — ­перестали бути лідерами. Попереду ті, що ­мають наукові досягнення, створюють ідеї, — каже першокурсникам Арсеній Яценюк.

25 років тому його посвячували в студенти Чернівецького університету. Закінчив юридичний факультет.

— Тут повинні народжуватися такі лідери, найкращі досягнення для України і світу.

Найвища цінність країни — це людина, — продовжує Арсеній Петрович. — Незважаючи на війну, ми фінансуємо освіту на рівні оборонного бюджету. Так, з одного боку, захищаємо країну, а з другого — творимо нову державу. Все це — через навчання молоді, через формування нової якості української нації.

Цьогорічні студенти будуватимуть країну наступні 25 років. І наш священний обов'язок — виконати норму закону, щоб кожна дитина із сім'ї загиблого учасника антитерористичної операції мала право на безкоштовне навчання.

Лілія Гриневич також зустрілася з учителями Чернівецької області.

— Реформ без інвестицій не буває. Щоб учитель підвищив свою кваліфікацію і був добре підготовлений до професії, його соціальний статус повинен зростати, — каже Лілія Михайлівна. — Маємо перейти до педагогіки партнерства. Вчитель, дитина та її батьки братимуть на себе рівну відповідальність за навчання дитини, створюватимуть здорові й рівноправні стосунки. Цей принцип закладено в концепцію "Нової української школи", в оновлені програми та рекомендації для початкової школи.

Зараз ви читаєте новину «"Освіту фінансуємо на рівні оборонного бюджету країни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути