вівторок, 02 квітня 2013 00:15

Опозиція хоче вивести 15 тисяч людей

У вівторок вранці опозиція проведе акцію протесту під стінами парламенту. Вимагатиме призначення виборів столичного міського голови та Київради на 2 червня 2013 року. Зберуть 10-15 тис. Людей обіцяють опозиціонери.

Напередодні у соцмережах з'явилися групи ніби від Партії регіонів, що за гроші збирають на альтернативну акцію молодь до 30 років. Пропонують по 50 грн за 3 год. "стояння". Оплату гарантують. Керівник фракції "регіоналів" Олександр Єфремов цю інформацію спростовує. Каже, що "регіонали" взагалі не планують мітингів на вівторок.

У розкладі засідань Ради питання виборів у столиці стоїть на четвер. Його роздали керівникам фракцій та комітетів у понеділок на погоджувальній раді. Три опозиційні фракції вимагають, щоб питання розглянули у вівторок.

— Аби не було так, щоб питання поставлять на п'ятницю на вечір, а потім до нього не дійде черга, — застерігає керівник фракції "Батьківщина" 38-річний Арсеній Яценюк. —  Києву потрібен мер. Вибори мають бути призначені в конституційні терміни.

Окрім призначення виборів у Києві, парламент має цього тижня проголосувати законопроект про імпічмент президента, вважає лідер УДАРу 41-річний Віталій Кличко:

— Крім того, на цьому тижні має бути розглянуто питання відповідальності уряду, — каже. — Прем'єр Азаров на питання, коли буде звіт, зверхньо відповів: "Коли буде час — буде звіт". Так не годиться. Уряд наробив достатньо, щоб піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче вивести 15 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути