пʼятниця, 05 серпня 2011 06:00

Огризко хоче скасувати газові угоди

— Новини із суду ми дізнаємося із затримкою десь у 20 хвилин. Розказують народні депутати, їх помічники, журналісти, — говорить під стінами столичного Печерського райсуду киянин 65-річний Борис Ситницький. У четвер там продовжили розглядати кримінальну справу проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Ситницький показує у бік противників Тимошенко — "Загальновійськової спілки":

— Вони тут із сьомої ранку до обіду. Потім їм у під'їзді гроші платять.

— Бачиш, у них на руках чорні браслети? — відказує 70-річний Сергій Кобінчук. — Вони їх здають і забирають гроші. Буває, їхні підходять, жаліються, що їх кинули. Обіцяли по 150 гривень, а не заплатили.

До суду заходить адвокат Тимошенко 41-річний Юрій Сухов. Суддя Родіон Кірєєв запізнюється на 5 хв. Сухов подає клопотання про надання йому часу для ознайомлення зі справою:

— Я встиг прочитати 482 аркуші справи. За два дні ознайомитися з матеріалами справи технічно неможливо. Кімната, де я читав, не пристосована для цього. Там постійно люди, ведеться відео-спостереження. Усі помітки прикривав, щоб ніхто не бачив. Це може бути смішно, але є адвокатська таємниця.

— Спостереження ведеться згідно з інструкціями та на підставі законодавства,— говорить Родіон Кірєєв, 31 рік.

Першим з-поміж свідків слухають колишнього міністра закордонних справ 55-річного Володимира Огризка.

— Чи мала прем'єр-міністр право видавати директиви? Безумовно, мала. Питання в тому, що вона не мала права давати прямі вказівки голові "Нафтогазу". За моїм переконанням, на той день прем'єр виступала у двох іпостасях — прем'єр-міністра і голови НАК "Нафтогаз", — каже Володимир Огризко. — Ці угоди підписані під тиском. Згідно з міжнародним законодавством, угоди, які підписували під тиском однієї зі сторін, не є  чинними і мають бути скасовані.

Екс-міністр молоді та спорту Юрій Павленко чекає у коридорі. На минулому засіданні допитали колишніх міністрів оборони Юрія Єханурова, освіти Івана Вакарчука та транспорту Йосипа Вінського. Єхануров заявив, що Тимошенко підписала невигідні угоди, бо колись завинила російському Міністерству оборони кількасот мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Огризко хоче скасувати газові угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути