четвер, 30 червня 2016 07:10

"Офшорна тема спускається на гальма по замовленню президента"

— Луценко починає зі схем часів Януковича. Цього в першу чергу чекали люди після перемоги Майдану. Далі поступово просуватиметься до сьогодення. Але щоб взятися за керівників теперішньої влади, йому потрібна політична воля, — говорить політолог 60-річний Олександр Кочетков.

22 червня Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати заяву колишнього голови Служби безпеки 50-річного Валентина Наливайченка про розслідування бізнесу високопосадовців в офшорних компаніях за кордоном.

Торік у серпні він звертався до правоохоронців розслідувати можливу причетність народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка до зареєстрованої на Британських Віргінських островах компанії "Інтрако Менеджмент ЛТД". Наливайченко казав: щомісяця через банки Австрії, Латвії, Вірменії вона проводила фінансові операції на $100–300 тис. Власником "Інтрако" є заступник гендиректора компанії "Рошен" Сергій Зайцев.

— Західні партнери, спонсори нашої економіки, вимагають не красти й боротися з корупцією, — продовжує Олександр Кочетков. — Наливайченко говорить про те ж саме. З іншого боку, для нього це є піаром. Він мав можливість ефективніше впливати на ці проблеми, коли очолював СБУ. Щодо самих позовів — нічого не відбуватиметься. Бо з юридичної точки зору роботу з офшорами не заборонили. Однак слід перевіряти, чи законно виводили гроші за кордон. Адже могли ховатися від податків. Це потрібно розслідувати. Генпрокуратура представляє державу в судах і наглядає за слідством. Але його веде Національне антикорупційне бюро. ГПУ тільки допомагає.

— Прокуратура відкриє справу. І навіть удаватиме, що розслідує, — каже філософ 50-річний Сергій Дацюк.

— Але таку справу ніколи не доведуть до кінця. І ніхто не відповідатиме за скоєне. Навіть ті, хто розстрілював людей на Майдані. Така в нас поки що держава. Офшорна тема спускається на гальма в парламенті по замовленню президента. Ніна Южаніна (голова комітету Верховної Ради з питань податкової політики. — ГПУ) затягує закон про деофшоризацію і робить його фейковим.

Луценко нічим не кращий за попереднього прокурора, — продовжує Дацюк. — Він — найближчий соратник Порошенка. Тому резонансних справ не розслідуватиме.

Зараз ви читаєте новину «"Офшорна тема спускається на гальма по замовленню президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути