пʼятниця, 22 липня 2016 07:05

Народними депутатами стали самовисуванці, представники "Укропу", "Батьківщини" і "Нашого краю"
7

Руслан Богдан
Ірина Констанкевич
Максим Микитась
Юрій Одарченко
Тетяна Ричкова

17 липня в семи округах обрали народних депутатів у Верховну Раду. Довибори призначили після того як сім депутатів склали повноваження. Борис Філатов став мером Дніпра, Владислав Атрошенко виграв мерські вибори у Чернігові, Ігор Насалик очолив Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Тарас Кутовий тепер міністр аграрної політики і продовольства, Юрій Гарбуз — голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Андрій Гордєєв — голова Херсонської облдержадміністрації. Ігор Єремеєв помер торік. Балотувався 371 кандидат.

Тетяна Ричкова, 37 років, перемогла в окрузі №27 у ­Дніпрі. За неї проголосували 15 494 людей (44,57% тих, хто прийшов на дільниці). Тетяна — самовисуванка. Волонтер в АТО, помічник міністра оборони та начальника Генштабу. Народилась у Дніпрі. До 2014 року мала власну пекарню. Бізнес продала, коли її чоловік Вадим пішов до війська. Почала допомагати бійцям: купувала форму, генератори, вивозила поранених. Вадим загинув 17 серпня 2014-го під час обстрілу "Градом". Виховує 11-річного сина.

Віктор Шевченко, 35 років, від партії "Укроп" зайняв перше місце в окрузі №85 у Калуші на Івано-Франківщині. Отримав 11 043 голосів (21,19%). Директор фірми "Бугіль". Його брат Олександр Шевченко — народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", співвласник гірськолижного курорту "Буковель". Перед виборами жителів Калуша безкоштовно возили туди автобусами. Двічі на день годували.

Юрій Одарченко, 56 років, від "Батьківщини" переміг в окрузі №183 у Херсоні. Отримав 6694 голоси (25%). Працює директором підприємства "Будівельна компанія "Будмеханізація". Після Революції гідності очолював Херсонську обласну держадміністрацію. Тричі обирався народним депутатом від "Батьківщини". З дружиною мають трьох дітей.

Максим Микитась, 35 років, переміг в окрузі №206 у Чернігові. Самовисуванець. Зібрав 15 276 голосів (31,45%). Директор державної будівельної корпорації "Укрбуд". Вона у столиці зводить висотки на вул. Микільсько-Слобідській. Позаторік Микитася визнали найбагатшим депутатом Київради. За рік отримав понад 48 млн грн.

Ірина Констанкевич, 51 рік, від "Укропу" посіла перше місце в окрузі №23 у селищі Маневичі Волинської області. За неї проголосували 44 123 людей (57,42%). Народилася у Львові. Завідує кафедрою української літератури у ­Східноєвропейському національ­ному університеті в Луцьку. Заступник голови правління благодійного фонду "Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" (Ігор Палиця — голова Волинської обласної ради. До того був губернатором. Його пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. — ГПУ). Заміжня, має двох дітей.

Сергій Шахов, 41 рік, від "Нашого краю" у окрузі №114 із центром у селищі Станиця Луганська на Луганщині зібрав 13 667 голосів (37,21%). Бізнесмен. Позаторік очолював виборчу ­кампанію Петра Порошенка на ­Луганщині.

Був депутатом тамтешньої облради. Перша спеціальність — кухар-кон­дитер. Має шість дипломів про вищу освіту.

У ніч перед голосуванням в окрузі поширили листівки з повідомленням про смерть Шахова.

Руслан Богдан, 44 роки, від "Батьківщини" переміг в окрузі №151 у місті Лохвиця Полтавської області. Набрав 10 145 голосів (21,64%). Був одним із керівників підприємства "Енерготорг". Двічі обирався народним депутатом від "Батьківщини".

З дружиною виховують сина й дочку.

Зараз ви читаєте новину «Народними депутатами стали самовисуванці, представники "Укропу", "Батьківщини" і "Нашого краю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути