вівторок, 17 травня 2016 00:30

Надію Савченко не мінятимуть на Александрова та Єрофєєва

Полонену у РФ українку 35-річну Надію Савченко не будуть обмінювати на російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Таку інформацію поширюють російські ЗМІ з посиланням на джерела у міністерстві юстиції.

Мін'юст не отримав від української сторони документи про видачу російських військових. Тому нині там розглядають можливість повернення Савченко за умови, що в Україні вона продовжить відбувати тюремний термін.

— Питання про передачу українки вирішуватиметься після набуття чинності вироку ГРУшникам. Савченко це розуміє. Хоча й незадоволена, що процес її повернення так затягують, — каже адвокат Ілля Новіков, 35 років.

Надія Савченко перебуває в СІЗО російського міста Новочеркаськ Ростовської області. За рішення суду РФ має відсидіти у тюрмі 22 роки. Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали в Україні по 14 років ув'язнення. Їх вирок вступить у силу не раніше 25 травня.

Зараз ви читаєте новину «Надію Савченко не мінятимуть на Александрова та Єрофєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути