вівторок, 05 липня 2016 00:20

Надія Савченко готова бути міністром оборони

— Погодилась би (стати міністром оборони. — ГПУ), — говорить 2 липня в ефірі одного з телеканалів народний депутат від "Батьківщини" 35-річна Надія Савченко. Має звання старшого лейтенанта.

— Були приклади, коли сепаратисти захопили Краматорський аеродром. Одну групу вів полковник, другу — майор і третю — капітан, — каже Надія. — Тільки капітан довів свою групу. Так от капітан — це рівень підполковника, командира бригади, підрозділу, батальйону. Полковник, командир бригади — це рівень Генштабу. Решта в Генштабі — це батальйони полковників. У нас дуже роздутий штат. Я зробила б реально ефективну армію. І відкинула все, що отримує гроші, розвиває корупцію і шкодить тим, хто на передовій.

Надія Савченко пробула в російському полоні 709 днів. Її захопили бойовики неподалік міста Щастя на Луганщині два роки тому. У березні суд Донецька в Ростовській області засудив її до 22 років позбавлення волі. Російське слідство звинуватило Надію у вбивстві російських журналістів, "замаху на життя" і "незаконному перетині кордону". Повернулась в Україну 25 травня. Її обміняли на затриманих торік під Щастям російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Працює в комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, делегат Парламентської ­Асамблеї Ради Європи.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко готова бути міністром оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути