середа, 11 січня 2017 07:50

"На Луганщині люди дуже злі на Єфремова"

Автор: УНІАН
  Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов перебуває під вартою з 1 серпня 2016 року. Його тримають у Лук’янівському слідчому ізоляторі столиці
Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов перебуває під вартою з 1 серпня 2016 року. Його тримають у Лук’янівському слідчому ізоляторі столиці

"Управління з розслідування злочинів спрямувало до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Олександра Єфремова", — написав 4 січня у "Фейсбуку" генеральний прокурор 52-річний Юрій Луценко.

Колишнього голову парламентської фракції Партії регіонів 62-річного Олександра Єфремова підозрюють у низці злочинів: державна зрада, організація й пособництво в захопленні облдержадміністрації та управління СБУ на Луганщині, умисні дії з метою зміни меж території й державного кордону України, сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка".

Правоохоронці затримали екс-нардепа в аеропорту "Бориспіль" 30 липня торік. Він був на борту літака за маршрутом Київ — Відень. Підставою стала можлива втеча за кордон. Єфремова взяли під варту 1 серпня. Тримали в слідчому ізоляторі. З того часу був під арештом.

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року. Його звинувачували у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин, розпалюванні ворожнечі й службовому підроб­ленні. Суд призначив 3,7 млн грн застави. Прокуратура закрила провадження щодо розпалювання ворожнечі, а суд постановив повернути Єфремову заставу.

— Єфремов — це перший вагомий сепаратист. Має сидіти за те, що робив на Луганщині. Він провів "русскую весну". Проте через корумповані суди може вийти на волю, — каже колишній прокурор 40-річний Сергій Іванов.

— Якщо цей обвинувальний акт суд поверне прокуратурі, буде зрозуміло: починається тяганина. Так зазвичай роблять, аби вбити справу. Подібна ситуація була з Арсеном Клінчаєвим (депутат Луганської обласної ради, якого підозрюють у сепаратизмі. Втік за кордон. — ГПУ).

Чув, що Юрій Луценко хоче передати обвинувальний акт у суд Луганської області. Там не чесніші працівники, ніж у Києві. Але деякі послідовно займали патріотичну позицію. Справу може отримати хтось із оголошених у розшук в ЛНР. Тоді можна розраховувати на справедливий суд. Дехто скаже: справу Єфремова повертають на його вотчину. Ні. Там люди дуже злі на нього. Упередженість у розгляді буде в будь-якому випадку. Але нехай це буде упередженість людини, яка через Єфремова втратила все. Справу можуть слухати і рік, і два. Сподіваюсь, він все-таки сидітиме.

— Судовий процес може затягнутися до безкінечності — через норми кримінального кодексу, — вважає колишній народний депутат 52-річний Тарас Чорновіл.

— Його написала група Андрія Портнова (колишній перший заступник глави адміністрації Віктора Януковича. — ГПУ). Готували з прицілом на майбутнє, коли доведеться самим мати проблеми із законом. Будь-яку справу захист може розтягувати навіть на десять років. Тому необхідно змінювати кодекс. Сьогодні він працює на виправдання злочинців.

Коли людина довго перебуває в ув'язненні, подають клопотання в Європейський суд із прав людини — про неаргументоване тримання під вартою. Такі позови задовольняють.

Адвокати максимально затягуватимуть час. Через це весною суд буде у певному ступорі і, скоріше за все, відпустить Єфремова під домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «"На Луганщині люди дуже злі на Єфремова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути