вівторок, 13 грудня 2016 07:40

Міністр Насалик відпочив за півмільйона

— Якби ми жили в цивілізованій країні, Насалик не мав би політичного майбутнього. Одразу пішов би у відставку. Міністру не подавали б руку, був би зачумлений, — каже політолог Олександр Кочетков, 61 рік.

8 грудня міністра енергетики та вугільної промисловості 54-річного Ігоря Насалика викликали з відпустки. Має очолити українську делегацію на тристоронніх газових переговорах із представниками Росії та Єврокомісії в Брюсселі. Відпочивав у Дубаї, що в Об'єднаних Арабських Еміратах. Заплатив за путівку 505 тис. грн. Інформацію вніс у електронну декларацію. Торік за відпочинок на Мальдівах заплатив 574 тис. грн. На посаді перебуває з квітня 2016-го. Раніше працював міським головою Калуша на Івано-Франківщині. Його тричі обирали народним депутатом. До призначення міністром був у фракції "Блок Петра Порошенка".

— У нас парламентсь­ко-президентська республіка. Насалик представляє в Кабміні "Блок Петра Порошенка". Лідер партії — президент, голова фракції — Ігор Гринів. Якимось чином вони мали б на нього вплинути. Зробити зауваження міг і прем'єр Гройсман, — продовжує Олександр Кочетков. — Насалик повинен публічно вибачитися й пояснити. Чому відпочиває на одному з найдорожчих курортів світу в той час, коли країна воює, а більшість населення бідує.

Усе починається з першої особи. Тон у всьому задає президент. Якби Порошенко проводив моральну політику, чиновники також почали б обмежувати себе. Але, на жаль, більшість представників влади не бідують разом із державою, не захищають її територію. Зберігають заощадження не в гривні, а у доларах, євро. Їхні діти навчаються за кордоном. А де вони лікуються, відпочивають? Також не в Україні. У них своє життя — далеке від того, як живуть пересічні українці.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Насалик відпочив за півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути