середа, 31 серпня 2011 07:30

Міліціонери бігли вулицею за Мирославом Набилем

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  24 серпня киянин Мирослав Набиль стоїть на столичній вулиці Володимирській після сутички з спецпідрозділом ”Беркут”. У нього на обличчі розмазана кров
24 серпня киянин Мирослав Набиль стоїть на столичній вулиці Володимирській після сутички з спецпідрозділом ”Беркут”. У нього на обличчі розмазана кров

Учасника сутички в День Незалежності 33-річного Мирослава Набиля затримали 26 серпня на перехресті столичних вул. Пушкінської та Богдана Хмельницького. Порушили кримінальну справу за статтею 296 частина ІІІ Кримінального кодексу — хуліганство, грубе порушення громадського порядку, опір представникам влади. Передбачає позбавлення волі до п'яти років.

— На мене йшли п'ятеро міліціонерів у цивільному — двоє спереду і ще троє ззаду, — розповідає про затримання Мирослав Набиль. Після виходу на волю у вівторок він прийшов до наметового табору партії "Батьківщина" біля Печерського райсуду. — Крикнули "Стоять, міліція!". Я мав лише одну думку — чим скоріше дати драла. Вискочив на перехрестя — автомобілі позупинялися. Мене довго не могли впіймати. Люди виходили з машин, питали, що відбувається. А міліціонери відповідають: "Він украв сумку в жінки, це — злодій!". Я казав, що це політичне затримання. Скрутили мене й відвезли до главку українського МВС.

Мирослава Набиля тримали в ізоляторі на столичному Подолі. Там і допитували. Свідчив проти нього майор міліції, який стояв 24 серпня в міліцейській живій лаві на вул. Володимирській. Затриманий визнавав провину.

— 24 серпня ми зібралися біля пам'ятника Шевченку, — переповідає свої свідчення Мирослав. — Після мітингу народні депутати закликали пройтися мирною ходою по вулиці Володимирській до Софіївської площі та майдану Незалежності. До сутички з "Беркутом" ніхто не закликав, це сталося на емоціях. Один із міліціонерів ударив мене по руках. Я, звісно, грубо йому відповів: "Що ти руки розпускаєш?". Зав'язалась емоційна перепалка. Я дуже швидко втратив самовладання, бо дуже запальний за натурою. Почав ламати огорожу. І таки зламав її. Тоді підбігли народні депутати і сказали, що не треба цього робити. Один приніс мені хустинку, щоб я витер кров, бо в сутичці "беркутівці" розбили мені носа.

Адвоката Мирослав Набиль у слідчих не вимагав.

— Слідчі поводилися дуже чемно й культурно. Чисто по-людськи, коли ми виходили на перекур із ними, кажуть, мовляв, ми все розуміємо, але нічого не можемо вдіяти, бо підлеглі. У камері були нормальні умови. Годували теж непогано — перловою кашею, супом із вермішеллю, чаєм із чорним хлібом. Тричі на день. Виспався, відлежався.

5 серпня Набиль ліг під машину, якою Юлію Тимошенко везли із суду до слідчого ізолятора. В цей день суд вирішив узяти лідерку "Батьківщини" під варту.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери бігли вулицею за Мирославом Набилем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути