пʼятниця, 30 серпня 2013 06:00

Мажоритарникам дозволять організувати фракцію

3 вересня розпочне роботу сесія Верховної Ради. Вона триватиме до 17 січня 2014 року.

— Партія регіонів має забезпечити сталу більшість в умовах, коли комуністи будуть в опозиції перед підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Доведеться підстрахуватися і змінити регламент — дозволити мажоритарникам організуватися у фракцію, — розповідає політолог 57-річний Вадим Карасьов про завдання на осінь, які постали перед "регіоналами". — Така фракція буде буфером між владою й опозицією, щоб не було фронтальних зіткнень, які можуть зіграти на користь противників європейського вибору України.

"Регіони" прагнутимуть законодавчо та політично підтримати Януковича у підписанні Угоди. У семи округах потрібно буде провести довибори до парламенту і поставити крапку в питанні легітимності Київради.

Щодо Росії "регіонали" діятимуть обережно. Продовжуватимуть говорити про стратегічне партнерство і дружбу. Якщо Янукович піде на відкритий конфлікт із Москвою, велика частина його виборців можуть переметнутися до комуністів чи проросійських проектів. А Путін позицію Києва не сприймає, тому продовжуватиме зривати Угоду про асоціацію. Показуватиме нашим олігархам, що вони  втрачають, сіятиме паніку серед українців.

Для "Батьківщини" головне — визволити Тимошенко, хоча б на лікування за кордон. Також добитися перевиборів у проблемних округах у листопаді. Критикуватимуть економічний курс уряду Азарова, вимагатимуть його відставки. Намагатимуться тримати марку найбільшої опозиційної фракції.

Завдання УДАРу — утвердити свого лідера як найрейтинговішого й найпотужнішого кандидата в президенти — єдиної альтернативи Януковичу. Аби змусити інших опозиціонерів підтримати Кличка.

"Свобода" залишатиметься найрадикальнішою опозиційною силою, критикуватиме владу, дистанціюватиметься від європейського вектора.

Комуністи наполягатимуть на референдумі щодо вступу до Митного союзу. Провести його не вдасться, бо це буде катастрофа, яка поділить Україну на дві рівноцінні частини та внесе хаос у політику. Для влади таке невигідно.

Зараз ви читаєте новину «Мажоритарникам дозволять організувати фракцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути