пʼятниця, 01 липня 2011 06:00

Має приватний зоопарк та палац на воді

Віктор Янукович стверджує, що йому належить 1,7 га зі 137 га у "Межигір'ї". Хоч кажуть, уся територія належить президенту та зареєстрована на підставні фірми "Танталіт" і "Відродження України". На території є клубний будинок фінської фірми "Хонка" з ексклюзивним оздобленням. Двері з ліванського кедра за 500 тис. грн, дах — з міді, люстри за 400 тис. грн. У серпні торік у Берліні Янукович вихвалявся цим 4-поверховим будинком на кілька тисяч квадратних метрів.

— Я побудував один дім такий, клубний. Його будувала "Хонка" — фінська компанія, — обмовився президент.

На території "Межигір'я" розташований підземний тир, боулінг, критий та відкритий тенісні корти. Є кілька поєднаних між собою декоративних басейнів. Вони підживлюються із 10 артезіанських свердловин. Посередині одного з басейнів є острів — банно-оздоровчий комплекс. На березі — будинок відпочинку. Також на цих гектарах є яхт-, гольф- і кінний клуби, дім для гостей, голуб'ятня. Є нібито у Януковича й приватний зоопарк зі страусами, для яких збудували вольєр площею 1 га. Також у господарстві глави держави водяться павичі, фазани, австралійські гусаки, земляний заєць, лами, олені, цесарки.

Місяць тому пришвартували у внутрішній гавані "Межигір'я" плавучий будинок прийомів — палац на воді. Такий коштує кілька мільйонів доларів. Зроблений із дерева дорогих порід, із сусальним золотом, мармуром та кришталем. Довжина палацу — близько 50 м. Вікна оформлені у вигляді ілюмінаторів. Також є кабінет і зала для прийомів. Кажуть, там Янукович хоче святкувати 9 липня своє 61-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Має приватний зоопарк та палац на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути