четвер, 19 травня 2011 09:38

Мартинюк душив Ляшка

Мартинюк душив Ляшка

На початку вчорашнього засідання парламенту "нунсівці" освистують "регіонала" 52-річного Ореста Муца. Він у вишиванці та сірому костюмі вийшов до трибуни розповісти про події 9 травня у Львові.

— Псевдопатріоти на Галичині ведуть агресивну політику, — не піднімаючи очей від аркуша, говорить Орест Муц. — Політика президента направлена проти цього та на покращення ситуації в регіоні.

"Нунсівка" Лілія Григорович опускає голову та закриває її руками, сміється.

— Заспокойтеся, колеги. Побережіть нерви для виборчої кампанії, — каже спікер 55-річний Володимир Литвин і натискає кнопку дзвінка.

Під сміх Муц сідає на місце. До трибуни виходить лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко. Пропонує включити до порядку денного постанову про підвищення прожиткового мінімуму. Хоче, щоб депутати зобов'язали уряд переглянути його розмір. Народні обранці записуються на обговорення. Зокрема, й "нунсівка" Ірина Геращенко, 40 років. Але замість обговорення постанови каже:

— Не треба бути Вангою, щоб спрогнозувати розгляд законопроектів опозиції. Ставлення до нас тут ганебне. Сьогодні ми прийшли, а тут перебиті таблички з іменами. Нас пересадили й навіть не поставили до відома.

— Я попрошу розібратися, — виправдовується Володимир Литвин. — Коли приймали рішення про пересадку, то погоджували з головами фракцій.

Керівник фракції блоку НУ-НС Микола Мартиненко заперечно хитає головою та тягне догори руку. Спікер не дає йому слова. За кілька хвилин вибачається, з'ясовує, що керівник фракції не візував пересадку.

— На жаль, кількість депутатів вашої фракції зменшується, — Володимир Литвин натякає на перехід нардепів до Партії регіонів. — Тому ми пересаджуватимемо й надалі. Але робитимемо це делікатно.

Постанову В'ячеслава Кириленка про підвищення прожиткового мінімуму підтримують лише 160 нардепів. Опозиція продовжує вносити питання до порядку денного. Цього разу вимагають відставки міністра освіти Дмитра Табачника. Пояснюють, що перевірка Генпрокуратури виявила мільйон підручників на складах Міносвіти, тоді як у школах їх бракує.

— Доки міністр Табачник керує освітою, вдвічі зросли темпи закриття шкіл, — каже віце-спікер 46-річний Микола Томенко.

До президії йде позафракційний нардеп 38-річний Олег Ляшко. Просить слова у першого віце-спікера комуніста Адама Мартинюка, 60 років. Той відмовляє. Ляшко кричить на нього.

— Ти ще молодий мене вчити, — говорить Адам Мартинюк.

Олег Ляшко матюкнувся, кажуть нардепи з перших рядів. Мартинюк замахується на Ляшка, хапає за шию. Тягне у президію. Той перевалюється через бортик і падає на спину. Коли підводиться, Мартинюк б'є його в груди. Підбігають кілька комуністів та "регіоналів" і розтягують їх.

— Виборцям розкажіть, за що за горло мене хватали і кидали, — каже з трибуни Олег Ляшко.

— Вимкніть мікрофон. Я схвачу й за інше місце, яке у вас дуже продуктивне, — відказує Мартинюк.

Зараз ви читаєте новину «Мартинюк душив Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути