пʼятниця, 22 лютого 2013 06:30

Луценка відмовилися достроково випустити

Адвокати екс-міністра 48-річного Юрія Луценка й далі наполягають на звільненні підзахисного через стан здоров'я. Суд удруге відмовив. 18 лютого справу розглянув Апеляційний суд Чернігівської області, де відбуває покарання колишній урядовець.

У Луценка цироз печінки та портальна гіпертензія — порушений кровообіг і підвищений тиск, стверджує захист. Ці хвороби входять до переліку тих, що дають підстави для дострокового звільнення.

Дружина ув'язненого вважає, що суддя ухвалив рішення під тиском.

— У судді трусилися руки, шия, голова, — розповідає 47-річна Ірина Луценко, яка була в залі суду. — Людина цинічно залишила мого чоловіка в тюрмі, догнивати два роки.

У в'язня не діагностували жодного захворювання для дострокового звільнення, пояснює начальник сектору охорони здоров'я пенітенціарної служби в Чернігівській області Світлана Волкова:

— Дивує, звідки і навіщо адвокати вигадують підзахисному відсутні в нього хвороби. Такі проблеми, як у Луценка, має кожен другий українець.

Екс-урядовець має вийти на волю в грудні 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Луценка відмовилися достроково випустити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути