пʼятниця, 04 січня 2013 00:00

Луценка прооперують у приватній клініці

Автор: фото: Андрій Шматов
  Юрій Луценко перебуває за ґратами 
з 26 грудня 2010 року. Менський райсуд відмовився звільняти його за станом здоров’я
Юрій Луценко перебуває за ґратами з 26 грудня 2010 року. Менський райсуд відмовився звільняти його за станом здоров’я

Екс-міністру внутрішніх справ 48-річному Юрієві Луценку наприкінці січня — на початку лютого зроблять операцію у київській приватній клініці. Видалятимуть поліп у кишечнику. Це — наріст, що утворюється на слизовій внутрішніх органів. Діагноз установила комісія 5 грудня в Чернігівській лікарні, куди Луценка повезли на обстеження. 27 грудня він підписав із клінікою угоду. Операція коштуватиме близько 20 тис. грн. Тюремники мають дати на неї дозвіл.

— Операція дуже складна й небезпечна. Після неї два тижні потрібно проходити реабілітацію, щоб уникнути внутрішніх кровотеч, — каже 38-річна Лариса Сарган, прес-секретар "Народної самооборони" (партія, лідером якої є Юрій Луценко. — "ГПУ"). Мама Юрія Віталійовича свого часу померла від раку прямої кишки, і є ризик, що це спадкове. Поки що це — доброякісна пухлина, 0,8 сантиметра в діаметрі, і вона дуже швидко росте. За два роки ув'язнення Луценка медкомісія Міністерства охорони здоров'я, що його обстежувала, не виявила таких новоутворень.

Хвороба набута за час ув'язнення, розказує дружина Юрія Віталійовича, нардеп від "Батьківщини" 46-річна Ірина Луценко:

— У вересні 2011-го робили таке саме обстеження. Лікарі написали: "Запалення сигмовидної кишки". Цього поліпа не було. Торік вони його виявили. З таким захворюванням неможливо уникнути операції. Стресові ситуації, ненормальне харчування та неналежне лікування призвели до того, що поліп збільшується. Від 13 по 15 січня у нас буде довгострокове побачення. Я поїду із синами. А вже потім планується операція. Але треба, щоб погодилися офіційні органи. Думаю, з їхньої сторони буде якщо не заборона, то якісь перепони.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років із конфіскацією майна. Він відбуває покарання у Менській колонії на Чернігівщині. За час ув'язнення в екс-міністра діагностували цукровий діабет, запалення підшлункової, хворобу серця, вірусний гепатит. Наприкінці року на виїзному засіданні Менський райсуд відмовився звільняти Луценка за станом здоров'я. Мовляв, ув'язнений навмисне завдав собі шкоди шляхом 32-денного голодування. Захист Луценка оскаржуватиме це рішення.

Зараз ви читаєте новину «Луценка прооперують у приватній клініці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути