вівторок, 13 березня 2012 06:15

"Кучма був ангелом у порівнянні з нинішнім президентом"

— На соціальні ініціативи президента треба 16 мільярдів гривень, — каже перед засіданням Погоджувальної ради у понеділок віце-прем'єр Сергій Тігіпко, 52 роки. — Враховуємо й виплати по 1000 гривень вкладникам Ощадбанку. Таких у нас 6 мільйонів. У нас є перевиконання бюджету, у тому числі Пенсійного фонду. Ці гроші треба направляти на соціальні виплати. Можуть дати великі гроші закони про податок на багатство та офшорні зони. Маємо їх прийняти.

Минулого тижня президент Віктор Янукович запропонував підвищити пенсії, матеріальну допомогу та прожитковий мінімум. Пообіцяв з травня виплачувати по 1 тис. грн знецінених вкладів радянського Ощадбанку.

— Підготовка до збільшення виплат робиться не дуже професійно, — говорить лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, 46 років. — Не знаємо точно, звідки надходитимуть гроші на виплати.

— Нормальные люди воспринимают социальные инициативы президента позитивно, — відповідає йому 57-річний Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів. — А отдельные политики говорят, что это наигранно.

Опозиція пропонує запросити на традиційну п'ятничну годину запитань до уряду міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. Більшість — заслухати звіт усього уряду.

— У п'ятницю слухатимемо або віце-прем'єра Сергія Тігіпка, або прем'єра Миколу Азарова, — каже спікер Володимир Литвин, 55 років. — Мають надати інформацію, як підвищувати стандарти.

Обіцяє звернутися до прокуратури Києва з проханням надіслати документи по кримінальній справі, порушеній проти "бютівця" Андрія Павловського та двох його помічників. Ті у новорічну ніч організували лазерне шоу. Над Майданом світлом написали "Юлі — волю!" і "Юля — з Новим роком!". Їх звинувачують у груповому хуліганстві. За це можуть дати до чотирьох років.

— Павловського не поінформували про порушену справу. Це порушення закону про статус народного депутата, — говорить Кожем'якін.

— Иногда депутаты ведут себя так, что это вызывает стыд, — відказує Єфремов. — Два года тому назад мы настаивали на том, чтобы снять с депутатов  неприкосновенность. Депутаты должны отказаться от неприкосновенности и держать себя в рамках законодательного поля, как все остальные люди.

Депутати домовляються у четвер голосувати за призначення уповноваженого з прав людини. Опозиція хоче, щоб ним став правозахисник Євген Захаров, більшість пропонує кандидатуру урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської. Литвин поки що не визначився, кого запропонує від себе.

— Домовляйтеся, приймайте рішення. Але давайте не блокувати Верховну Раду, — каже він. Минулого сесійного тижня опозиція заблокувала трибуну у п'ятницю та зірвала годину запитань до уряду. — Пригадайте, як опозиція хотіла висловити позицію президенту Кучмі. Як мітингували, а не блокували.

— Так Кучма був ангелом у порівнянні з нинішнім президентом, — вигукує з місця "нунсівець" Юрій Кармазін, 54 роки.

— Он еще жив, — тихо зауважує йому "нунсівець" Кирило Куліков, 42 роки.

Литвин закриває засідання, депутати розходяться.

— Блокувати цього тижня не плануємо, — каже на сходах "бютівець" Сергій Міщенко, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «"Кучма був ангелом у порівнянні з нинішнім президентом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути