пʼятниця, 20 травня 2016 00:25

Клих і Карпюк заявили про тортури в СІЗО

Ув'язнені в Росії українці 51-річний Микола Карпюк і Станіслав Клих, 41 рік, розповіли про тортури на допитах. Сказали про це під час судового засідання у Чечні. 17 травня там почалися дебати між звинуваченням та адвокатами чоловіків.

На засідання впустили лише захисників підозрюваних і українських консулів.

— Карпюк заявив, що його судять, бо він — українець. Розповів про тортури і залякування. Мовляв, те саме зроблять із його малолітнім сином. Тому й обмовив себе, — каже журналіст 34-річний Антон Наумлюк. — Клих додав, що ніколи не був у Чечні й не воював там. Показав на тілі сліди від побоїв. Зазнавав їх протягом місяців, доки тривало слідство.

Росія звинувачує українців в участі у першій чеченській війні 1994–1995-го. Нібито готували в Україні та відправляли в Чечню групи бійців, які воювали проти федеральних військ. А Микола Карпюк, мовляв, особисто їздив воювати проти росіян. Обох затримали ­2014-го. Клиха арештували в російському місті Орел, а Карпюка викрали на Чернігівщині й відвезли у Грозний — столицю Чечні.

Зараз ви читаєте новину «Клих і Карпюк заявили про тортури в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути