пʼятниця, 13 квітня 2012 07:15

Кличку вигідно бути осторонь від Яценюка і Тимошенко

 

Рейтинг Партії регіонів за останні місяці зріс на 3% через приєднання до неї "Сильної України", говорить політолог 53-річний Володимир Фесенко. Крім того, зіграли роль стабільна соціально-економічна ситуація та декларування соціальних ініціатив. Для виборців, які голосували за "регіоналів", головний мотив — покращення життя, додає він.

— Рік тому було багато проблем — підвищення тарифів, різке зростання цін на бензин, проблеми з гречкою. А зараз усе відносно спокійно. Непопулярних рішень немає. Ще пообіцяли підняти пенсії та зарплати, — каже Фесенко.

Раніше "Батьківщина" випереджала Партію регіонів на тлі економічних проблем та загострення ситуації навколо Юлії Тимошенко. Тепер і "Батьківщина" інша, і резерв співчуття до екс-прем'єра вичерпався. Як далі змінюватиметься рейтинг "Батькіщини", залежатиме від об'єднавчих процесів із "Фронтом змін". Вони можуть закріпити своє лідерство і мати відрив від "регіоналів". Об'єднаний список цих політичних сил дає можливість сконсолідувати більш як половину опозиційно налаштованого електорату. Загалом вони можуть вийти на 25-30 відсотків голосів, відданих за партійні списки.

"Удар" має тенденцію зростання рейтингу. Кличку вигідно бути осторонь від об'єднання "Батьківщини" та "Фронту змін". Він ніби в опозиції, але не такий радикальний, як інші.

До комуністів перейшла частина тих, хто розчарувався у Партії регіонів. Переважно це виборці старшого віку. Вони повернулися до тих, за кого голосували у 1990-х та на початку 2000-х. Ці люди незадоволені пенсійною реформою, проблемами із пільгами.

Зараз ви читаєте новину «Кличку вигідно бути осторонь від Яценюка і Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути