пʼятниця, 18 травня 2012 00:15

Кличко може стати альтернативою владі і опозиції

Автор: Опитування проведено соціологічною компанією Research&Branding Group із 25 квітня по 10 травня. Опитано 2077 респондентів в всіх областях Украї
  Якби вибори 
до Верховної Ради пройшли 
найближчим часом
Якби вибори до Верховної Ради пройшли найближчим часом

Рейтинг Партії регіонів має тенденцію до зростання. Це пов'язано із соціальними ініціативами президента та злиттям із партією "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, коментує 48-річний Євген Копатько, керівник соціологічної компанії "Ресерч енд брендінґ ґруп":

— Але багато людей на Півдні і Сході ще не визначилися із вибором. Вони не перейшли до опозиції, але поки не готові підтримати "регіоналів". Очікують від них більш серйозних заяв. Тому за Партією регіонів є певні ресурси. Кількість цих людей залежатиме від того, як розвиватиметься передвиборна кампанія. Ми окремо вимірювали рейтинги "Батьківщини" та "Фронту змін", тому що поки виборець разом їх ще не сприймає — вони не представили свого плану дій і єдиного виборчого списку. У цих партій рейтинг не зростав через довге декларування союзу. Їхній спільний відсоток підтримки у майбутньому залежатиме від того, чи не буде всередині конфліктів.

"Удар" має електоральну підтримку, тому що на нього покладають певні очікування — запит на третю політичну силу, вважає Копатько.

— Їхні виборці, з одного боку, це не яскраво виражені опозиціонери, з іншого — люди, які розчаровані в БЮТі та Яценюку, — продовжує соціолог. — Поки Кличко жорстко не перетнувся з опозиційними силами. Навряд з ними вдасться уникнути ризиків на Західній і в Центральній Україні. Тут важливо, як його кандидати будуть витримувати удари, тому що традиційні опозиційні партії поки не розгорнули в повному обсязі роботу і не почали критикувати. Комуністи мають об'єктивне зростання підтримки. За них голосують не тільки люди старшої вікової групи, але й категорія громадян, які не зовсім соціально захищені. В умовах кризи вони віддають перевагу тим, хто пропонує соціальні зміни. Крім того, на лівому фланзі, окрім Компартії, немає ні одного проекту, який міг би скласти їй конкуренцію.

Зараз ви читаєте новину «Кличко може стати альтернативою владі і опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути