середа, 03 жовтня 2012 07:15

"Хтось пройде і плюне в наш бік. А хтось навпаки". Агітатори "Регіонів" працюють без обіду

Автор: фото: Ігор Хомич
  Львів’янин спілкується з агітаторами Партії регіонів біля місцевого торговельного центру ”Скриня”. 30 вересня
Львів’янин спілкується з агітаторами Партії регіонів біля місцевого торговельного центру ”Скриня”. 30 вересня

— У нас закінчилися агітматеріали — плакати, газети. Тому в суботу нікого в наметах не буде. Можете підійти в неділю, — кажуть у прес-службі Львівської обласної організації Партії регіонів.

У неділю о 9.30 біля торговельного центру "Скриня" четверо хлопців вивантажують із білого мікроавтобуса пластмасовий синій стіл, два крісла, сумки й пакети. Прохолодно, накрапає дощ.

— У нас вихідних немає, — сміється Ростислав Марков, 27 років. — До 28 жовтня будемо тут стояти. Я менеджер зі збуту, на час передвиборної кампанії взяв відпустку за власний рахунок. Тут працюю безкоштовно.

Говорять, що насправді їм видають по 100 грн на день.

— Ми з Ростиславом добре знаємо Петра Писарчука (засновник ринку Південний у Львові, народний депутат-"регіонал". — "ГПУ"), — додає Євген Івасів, 22 роки. — Він багатьом людям допоміг. Тому хочемо працювати з ним в одній команді. Прийшли в штаб, запропонували допомогу. Я вчуся в "лісотесі" (Національний лісотехнічний університет. — "ГПУ"), пишу дипломну роботу, тому вільний час є.

За 10 хв. намет поставили. Ростислав викладає значки, зошити, лінійки, прапорці із символікою "регіоналів". Також светри, футболки, кепки з написом "Партія регіонів 2012".

— Ми не нав'язуємося, це наше правило, — каже Євген. — Нікому насильно нічого не пхаємо. Хто хоче, сам підійде і візьме літературу. Хтось пройде і плюне в наш бік. А хтось навпаки. Одна молода жінка дякувала партії за програму "Доступне житло". Переїхала в нову квартиру.

Дощ потроху вщухає. Одягаю светр із партійною символікою. Беру газети, виходжу з намету.

— Візьміть пресу, — пробую дати літературу перехожій років 45.

— А що це? Партія регіонів? Борони Боже! — відмахується. — І не стидно тобі? До церкви би ліпше пішла, свята ж неділенька.

Євген мовчки хитає головою, щоб я не відповідала.

— Не можемо вступати у конфлікти. Ми — обличчя партії. Усі мають знати, що тут працюють виховані люди.

— Давай мені штук 10, — підходить старший чоловік. — Я в під'їзді пороздаю. Я проти "Регіонів" нічого не маю. Тільки би того Чечетова десь прибрали. То таке бездушне, безграмотне створіння, що всю картину псує.

— Візьміть іще значок, — гукає Ростислав.

— Та ви що? Я ж на Левандівці живу. Поб'ють і сліду від мене не лишуть, — відмахується.

До намету під'їжджає темно-сірий "деу". З нього виходить координатор штабу у Франківському районі Львова 26-річний Леонід Назаров. Пропонує поїхати до іншого шатра на вул. Героїв УПА.

Це навпроти міської лазні. Поряд трамвайна зупинка. Тут агітки роздають 25-річні Катерина Плахтина та Юлія Лабах. Вони у спідницях, на підборах. Їм допомагає Володимир Козак, 19 років. Усі тимчасово безробітні.

— Одних дівчат поставити не можемо, бо всякі люди є. Мусить хоч один хлопець бути в наметі, — пояснює Леонід.

— Нас часто клянуть, — говорить Катерина. — Якщо хтось дуже агресивний, набираю Леоніда. Кажу: "Алло, міліція?" Люди тікають, а Леонід може під'їхати на машині в будь-який час.

— Сидите, москалі? Ше вас не постріляли? — кидає літній перехожий. — Шоб ви виздихали!

Жінки мовчки відвертаються.

— Дайте мені шість зошитів, — підходить городянка у капцях. — Я із сусідньої перукарні. І ручку ще дайте. Ну шо вам, шкода? Нє, прапорців не треба, собі лишіть.

Юля неохоче відраховує зошити, додає газету.

— Ми мали роздавати зошити, лінійки і ручки в школах. Але місцеві депутати вирішили, що негарно нав'язувати себе дітям. То роздаємо тут. Та люди часом нагліють, на халяву ласі, — розказує.

— Ану йдемо подивимось, шо вони там пишуть, — каже чоловік середнього віку до свого товариша. Щойно вийшли з лазні. — А на якому папері!

— Навіть не підітрешся, бо гладкий, — додає другий. Беруть по газеті та йдуть.

— О, виплати! — читає перший з агітки. — За Юлічки більші були.

Агітатори не обідають. Близько 17.30 складають шатро.

"Регіонали" розпочали кампанію на Львівщині 21 вересня. Мають агітпункти в усіх райцентрах та районах обласного центру, це близько 30 точок. 24 вересня надвечір троє чоловіків заскочили в їхній намет біля Стрийського ринку. Оббризкали агітаторів сльозогінним газом, перевернули стіл і втекли.

 

500

газет роздали за день агітатори Партії регіонів на вул. Героїв УПА у Львові. Окрім цього, дали перехожим 40 значків, 25 прапорців і 30 зошитів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Хтось пройде і плюне в наш бік. А хтось навпаки". Агітатори "Регіонів" працюють без обіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути