четвер, 30 грудня 2010 08:00

Хто з українських політиків новий рік зустрічатиме у в'язниці

 

Олексій Пукач, 57 років, колишній начальник зовнішньої розвідки МВС України. Затримали торік 21 липня. Пукач переховувався дев'ять років. Він — один із головних фігурантів справи вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Віктор Лозінський, 47 рік, екс-народний депутат від БЮТ. У тюрмі менше як рік. Звинувачують у навмисному вбивстві Володимира Олійника, жителя Кіровоградської області. Екс-нардепові загрожує до 10 років.

Анатолій Макаренко, 46 років, екс-голова Державної митної служби України. Затриманий 23 червня 2010-го. Торік розмитнив газ "РосУкрЕнерго". Кримінальну справу порушено за "службову недбалість".

Ігор Діденко, 46 років, екс-голова "Нафтогазу". Служба безпеки затримала Діденка 9 липня. Звинувачують у розтраті державного майна в особливо великих розмірах.

Богдан Данилишин, 43 роки, екс-міністр економіки. Перебуває у чеській в'язниці. Звинувачують у заподіянні державі збитків на 4,5 млн грн. Просить уряд Чехії надати політичний притулок.

Георгій Філіпчук, 60 років, екс-міністр охорони навколишнього середовища. Затриманий 13 грудня 2010-го. Проходить у справі про нецільове використання Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу. У цій справі допитують екс-прем'єрку Юлію Тимошенко та її першого заступника Олександра Турчинова. За шість днів після затримання Філіпчук відсвяткував у в'язниці 60-ліття.

Євгеній Корнійчук, 44 роки, колишній перший заступник міністра юстиції. Затримали 22 грудня 2010 року. Обвинувачують у тому, що під час роботи в Кабміні Тимошенко підписав лист про участь у конкурсі на юридичне обслуговування "Нафтогазу України" без конкурсу. Тендер віддав фірмі "Магістр і партнери", до якої сам раніше мав стосунок.

Юрій Луценко, 46 років, колишній міністр внутрішніх справ. Затриманий у неділю 26 грудня — поки що на два місяці. Порушено дві кримінальні справи. Загрожує до 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Хто з українських політиків новий рік зустрічатиме у в'язниці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути