четвер, 20 вересня 2012 00:45

"Голосував би за Луцького, хоча я — за "Свободу"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Таких білбордів ”регіонала” Максима Луцького та представника Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Дмитра Андрієвського багато в Солом’янському районі Києва
Таких білбордів ”регіонала” Максима Луцького та представника Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Дмитра Андрієвського багато в Солом’янському районі Києва

Перший проректор Національного авіаційного університету, нардеп-"регіонал" Максим Луцький балотується до Верховної Ради по округу №222 в Солом'янському районі Києва. Днями з'явилася інформація, нібито керівництво вузу змушує працівників та студентів брати відкріпні талони за місцем прописки — щоби згодом голосували в цьому районі.

Тамтешні вулиці рясніють плакатами та розтяжками з портретами Луцького. Біля фото текст: "Солом'янка має право на свій голос!". Трохи менше білбордів його головного суперника від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" — Дмитра Андрієвського.

У студмістечку біля входу до Центру культури і мистецтв НАУ троє хлопців у шкірянках розглядають аркуш. Такі поширюють агітатори від Об'єднаної опозиції. На ньому — фото щита з Максимом Луцьким, де написано "Я відповідаю за Солом'янку!". Зверху є штамп "Відповідай за себе!". Агітка називається "Смотрящий" за Солом'янкою". Внизу — закони, за які голосував Луцький у парламенті: скасування пільг чорнобильцям, закон про мову, підвищення пенсійного віку.

— Голосував за скасування свободи в інтернеті, — читає вголос 21-річний Володимир, студент факультету менеджменту та логістики.

— Какой свободы? — перепитує його одногрупник Олександр.

— Он придумал, чтоб любой сайт могли закрыть, как какому-то депутату захочется, — відказує Володимир.

Мешканка гуртожитку №5 НАУ 19-річна Марина закурює цигарку біля входу.

— Луцкий — хороший преподаватель (викладає на кафедрі безпеки інформаційних технологій. — "ГПУ"). — К студентам неплохо относится. Не хуже других.

За кілька метрів стоять дві дівчини. Уважно слухають розмову. Одна з них, 22-річна Олена, голосно зітхає:

— Ніхто насильно не тягне за Луцького. Багатьом усе одно, за кого голосувати. Скажуть за Луцького, так і зроблять. У нас учаться тисячі студентів. А скільки з них живуть у гуртожитках? Якщо хоч половина проголосують за нього, однозначно пройде.

Викладач, що називається Юрієм, 56 років, повертається з пари попідруку з колегою.

— Я у Святошинському районі живу. Мені ніхто не наказував брати відкріпні. Але я голосував би за Луцького. Він добра людина. Хоч я проти Партії регіонів. Я за "Свободу".

За годину опитуємо 30 студентів. Більшість не чули про рекомендації віддати голос за Луцького. Нардеп оприлюднив заяву, що "певні люди проти нього поширюють неправдиву інформацію в корисливих цілях".

Максим Шкуро втратив півлітра крові

По округу №222 балотуються 23 кандидати в депутати. Фаворити — "регіонал" Максим Луцький та Дмитро Андрієвський від Об'єднаної опозиції. Щотижня бувають кілька сутичок між прихильниками цих кандидатів. 18 вересня чотири рази нападали на намети Андрієвського і намагалися відібрати агітаційну продукцію, стверджують у його штабі. А ввечері побили керівника виборчого штабу опозиціонера Максима Шкуро. Це сталося біля його приватного будинку під Києвом.

— Четверо осіб зупинили машину, в якій перебували Максим і водій, розбили скло й витягли чоловіків з автомобіля, — розповідає "бютівець" 47-річний Андрій Павловський. — Після цього їх жорстоко побили, завдали кілька ножових поранень.

Максим Шкуро втратив близько 0,5 л крові. Лежить у лікарні "Борис".

 

Зараз ви читаєте новину «"Голосував би за Луцького, хоча я — за "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути