пʼятниця, 06 травня 2011 02:00

Герман видала книгу прози

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Радниця президента Ганна Герман іде з презентації своєї книжки ”Червона Атлантида”. Поруч — її чоловік Сергій Герман несе пакунок, який подарували дружині. Столична галерея сучасного мистецтва ”ПінчукАртЦентр”, 28 квітня
Радниця президента Ганна Герман іде з презентації своєї книжки ”Червона Атлантида”. Поруч — її чоловік Сергій Герман несе пакунок, який подарували дружині. Столична галерея сучасного мистецтва ”ПінчукАртЦентр”, 28 квітня

Радниця президента 52-річна Ганна Герман видала книжку "Червона Атлантида". До неї ввійшли роман, повість і три оповідання. Їх написала торік у листопаді, коли лежала у лікарні після інфаркту.

— Дуже зручно було писати в лікарні, — розповідає Герман. — Там усе автоматизовано. Навіть у туалет не треба вставати.

Презентацію проводить у галереї сучасного  мистецтва "ПінчукАртЦентр", що в старовинній будівлі на Бессарабській площі. Запрошені підіймаються ліфтом на шостий поверх. Навпроти на підвіконнях викладені примірники нового видання. Гості беруть по кілька екземплярів, п'ють вино та шампанське. У першій кімнаті музикант грає на білому роялі. Музики не чути в останній кімнаті, де на гостей чекає Герман. Вона у чорній спідниці та в рукавичках, сірому піджаку, із сірою сумочкою від "Шанель", що коштує близько 32 тис. грн.

— Писала книжку від нудьги на бюрократичних хлібах, — говорить у мікрофон сидячи навпроти запрошених. — Написати та видати українську книжку — найменше, що мала б зробити особа при владі для українських письменників. Тепер треба зробити так, щоб українські книжки частіше видавалися. Першим, кому подарувала книжку, був президент. Чекаю відгуку. Він скупий на слова.

Герман вітають глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, посол Росії Михайло Зурабов, предстоятель греко-католицької церкви блаженніший Святослав. Дарують квіти, беруть автографи. За півтори години гості розходяться.

— Миша, тут столько журналистов. Мне нельзя принимать подарки — не хватит денег платить налоги, — звертається Герман до урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності 52-річного Михайла Бродського, який чверть години стояв у черзі, щоб привітати авторку.

Вручає їй блакитний пакет із логотипом компанії "Льядро", що випускає порцелянові статуетки. Їх ціна на офіційному сайті від 300 до 4400 євро. Герман не бере пакунка в руки.

— Но у тебя же день рождения был. Возьми, — вмовляє Бродський та простягає подарунок. — Это от моей жены. Маленькая статуэтка, на тебя похожа.

— Но налоги с тебя! — відказує Герман та бере подарунок. На Великдень їй виповнилося 52 роки.

Герман натякає на скандал, коли вона з'явилася на людях у годиннику з діамантами за $50 тис. Заявила, що отримала його в подарунок. У декларацію не вписала, хоча як чиновник мала це робити.

Книжку випустило видавництво "Довіра". Це ж видавництво торік опублікувало книжку екс-президента Леоніда Кучми "Сломанное десятилетие". Передмову до "Червоної Атлантиди" написав письменник Борис Олійник. Продаватимуть видання по 40 грн.

Цитати з творів Ганни Герман

"Кожен патріот, поки до Києва не добереться! А в столиці той патріотизм десь пропадає. Чи на квартири міняють, чи на ще які депутатські пільги. А тому селянин мусить змиритися — як великі пани марципани їдять, то він мусить хоч гречку дістати".

"Радниці (радянська влада. — "ГПУ") навчили місцевих людей варити самогон. І цього виявилося достатньо, аби розпочався, тепер виглядає, незворотній процес руйнації селянських основ".

"Якщо людина втрачає здатність радіти — то це однозначно є закінченням її основної роботи на цій землі. Залишається лише прискорений чи сповільнений темп фізичного відмирання, і жодного значення на всі наступні переродження цей період уже не матиме".

 

Зараз ви читаєте новину «Герман видала книгу прози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути