пʼятниця, 12 жовтня 2012 05:00

Два медичні проекти реалізують на Черкащині

Автор: Фото надане прес-службою Віктора Коржа
  Народний депутат від Партіі регіонів Віктор Корж у Черкасах дав старт медичним програмам
Народний депутат від Партіі регіонів Віктор Корж у Черкасах дав старт медичним програмам

Два медичні проекти — "Інсульту НІ" та "Латентний діабет. Виявлення та лікування" вперше проведуть на Черкащині. Подія відбудеться в Черкаському, Канівському та Золотоніському районах за підтримки доктора медичних наук 55-річного Віктора Коржа. Нині він є народним депутатом, заступником голови парламентського Комітету з питань охорони здоров'я.

— Одна з головних вад нашої системи охорони здоров'я — це недостатній розвиток первинної ланки медичної допомоги, — розповідає Віктор Корж. У країнах Європи понад 60 відсотків фінансування медичної галузі спрямоване саме на первинну ланку. Це потрібно для того, щоб наблизити медицину до людей. Основна мета — виявляти хвороби чи патологічні стани на ранніх етапах, тому наші акції й направлені на те, щоб якомога раніше діагностувати захворювання.

Обстеження спрямовані на виявлення небезпечних та іноді прихованих недуг — проблем з артеріальним тиском, ендокринних захворювань, цукрового діабету.

Про графік роботи виїзних бригад населення будуть повідомляти завчасно.

— У сільській місцевості тільки троє із 10 хворих знають про свій стан. Кожен третій в нашій країні помирає від серцево-судинних хвороб, — зазначає Віктор Корж. — Як лікар, я розумію, що потрібні не лише закони, а й практична допомога людям, тому й ініціював ці проекти. У найвіддаленіших селах працюватимуть фахівці з відповідним обладнання, на якому всі охочі зможуть пройти експрес-діагностику, отримати консультації й навіть медикаментозну допомогу. Ліків закуплено на 150 тисяч гривень. Також ми передали 86 комплектів першої необхідної допомоги для фельдшерсько-акушерських пунктів.

В області триває ще дві освітні програми для медиків, започатковані Віктором Коржем. Забезпечення медичних працівників довідковою літературою — фармацевтичними й терапевтичними довідниками, а також передплата фахової періодики для терапевтів та невропатологів області.

Зараз ви читаєте новину «Два медичні проекти реалізують на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути