Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 07:25

"Дострокових парламентських виборів може не бути"

 

— Розклади в місцевих радах показали, що політичним силам невигідні дострокові парламентські вибори, — вважає політолог 41-річний Андрій Миселюк. — Вони спричинять напругу й конфлікти в політичному середовищі. Між членами коаліції вже виникали скандали. Зокрема, депутати від "Батьківщини" періодично відмовлялися голосувати в сесійній залі. Або вимагали голосувати за закон про ренту в редакції свого лідера Юлії Тимошенко, не погоджувалися на компроміс, на який уже згодні зараз. Свій внесок до дестабілізації додала й Радикальна партія Ляшка, яка влаштовувала тарифні майдани.

Якщо вибори оголосять, то як щонайменше півроку відчуватиметься дестабілізація. Не буде практичної роботи з реформування. Так вважають і в "Блоці Петра Порошенка". Там наголошують, що треба доводити до результативного кінця реформи, а не займатися виборами.

Коаліція проіснує щонайменше до літа. А оскільки після місцевих виборів градус напруги й популізму трохи знизився, щонайменше до осені дострокових парламентських виборів точно не буде. Можливо, цей парламент пропрацює всю свою каденцію. Рішення про розпуск Ради може прийняти керівництво країни. Бажання і волі на це поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «"Дострокових парламентських виборів може не бути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути