Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2010 01:19

Доній пропонує очиститися і поміняти Мартиненка

Депутат-"нунсівець" 40-річний Олесь Доній досі лікується після бійки у Верховній Раді 27 квітня. Із Феофанії він написав відкритий лист колегам по фракції. Пропонує зробити три речі для збереження "Нашої України — Народної самооборони".

Перша пропозиція Донія: виключити з фракції тих, хто підтримав нову владу і, зокрема, проголосував за ратифікацію угоди щодо продовження терміну перебування російського Чорноморського флоту в Криму до 2042 року.

Друге — переобрати голову фракції: "Микола Мартиненко — виходець із великого бізнесу. Його гнучкість і дипломатичність відтепер сприйматиметься владою, як прояв слабкості. Фракції потрібен голова, який готовий жорстко опонувати владі. Оптимальною кандидатурою є В"ячеслав Кириленко".

Третє — депутати мають голосувати тільки власними картками.

Що думають про ініціативи Донія його колеги по фракції?


Тарас Стецьків, 45 років:

— Я цілковито згоден із тим, що треба виключати відступників. Хоч вони й залишаться депутатами, головне, що ми від них очистимося. Можна погодитися і з тим, що фракція потребує заміни керівництва. Але я не бачу, як це зробити. Тому що Кириленко не користується підтримкою більшості у фракції. І жодна кандидатура не набирає потрібних голосів. Фракція ледве дихає і надалі буде в такому стані.


Анатолій Матвієнко, 57 років:

— Це ілюзії мого колеги. Ми не маємо відповіді на головне питання: навколо чого об"єднуємося? Яку Україну ми будуємо? Які наші позиції по місцевих виборах? Якщо немає ідеологічної основи, то це все пусті балачки.


Юрій Кармазін, 52 роки:

— Я такі ініціативи не підтримую. Якщо вигнати з фракції відступників, то зменшиться кількість нардепів фракції. Це легко простежити за діями БЮТ. Вони ж спочатку виключили, а потім скасували своє рішення. Бо тоді вони не мають необхідної кількості голосів. Тут є суто регламентні питання, в які ми потрапляємо. І коли ми робимо такі заяви, ми не думаємо про їхні наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Доній пропонує очиститися і поміняти Мартиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути