пʼятниця, 01 січня 2016 06:40

Домовляємося про вільну торгівлю з Туреччиною та Ізраїлем

Україна веде переговори про створення зон вільної торгівлі з Туреччиною та Ізраїлем. Про це в соцмережі повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Ці ринки важливі насамперед для експортерів зернових та олійних культур. Постачання деяких видів зерна можна буде збільшити в кілька разів. Є попередні домовленості про інвестиційні проекти в агросекторі, авіабудуванні та ІТ-галузі.

— Ці зони вільної торгівлі розширять можливості України, — каже економіст Андрій Новак, 42 роки. — Туреччина потрапляє під російські санкції — не зможе експортувати туди свої овочі та фрукти. Це вигідний для України момент. Турецькі товари можуть подешевшати в нас, а українські аграрії, за рахунок тамтешнього ринку, компенсують втрату російського. Також варто очікувати розширення співпраці у військово-промисловому комплексі. За останні півтора року ми зробили тут прорив. Маємо що запропонувати і Туреччині, й Ізраїлю.

Також можуть надходити серйозні інвестиції в українську економіку з цих країн. Бо наша промисловість виробляє практично все: від голки до космічних ракет. Але нам потрібні кошти на модернізацію підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Домовляємося про вільну торгівлю з Туреччиною та Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути