вівторок, 26 липня 2016 05:00

"Діамантовому" прокурору повернули частину майна

Апеляційний суд Києва зняв арешт із земельних ділянок "діамантового" прокурора Олександра Корнійця. Цього вимагала його дружина Світлана.

— Вона стверджує, що 2013 року уклала з чоловіком шлюбний контракт. За ним все майно прокурора та земельні ділянки належать їй. У своїй декларації вказати це забула, — каже колишній заступник генпрокурора Віталій Касько. — Якби провину Корнійця довели, майно конфіскували б.

— Ці земельні ділянки по 16 і 8 соток придбані нами у шлюбі, а не отримані. Одна розташована в межах міста, інша — в Київській області. І це майно вказане в декларації моєї дружини, — стверджує Олександр Корнієць.

Прокурора затримали торік 6 липня разом зі слідчим Генеральної прокуратури Володимиром Шапакіним. Їх звинувачують у вимаганні $200 тис. хабара за непритягнення до відповідальності добувачів піску під Києвом. У чоловіків вилучили $500 тис., коштовності, цінні папери, зброю та 35 пакетів із діамантами.

Світлана Корнієць продовжує працювати в прокуратурі Київської області.

Зараз ви читаєте новину «"Діамантовому" прокурору повернули частину майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути