вівторок, 05 лютого 2013 06:30

"Депутаты от оппозиции получили команду блокировать"

Автор: фото: Андрій Шматов
  ”Регіонал” Борис Колесніков відкриває двері Комітетів Верховної Ради позафракційному Олегові Ляшку. 4 лютого вони йдуть на Погоджувальну раду
”Регіонал” Борис Колесніков відкриває двері Комітетів Верховної Ради позафракційному Олегові Ляшку. 4 лютого вони йдуть на Погоджувальну раду

— Они уже на этаже, — каже у мікрофон, схований у рукав піджака, охоронець. Дивиться попереду на спікера Володимира Рибака і першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. Вони у супроводі ще двох охоронців піднімаються на другий поверх комітетів Верховної Ради.

У понеділок вранці прийшли на засідання Погоджувальної ради. Мають сформувати порядок денний другої сесії сьомого скликання.

— Усі вже? — питає 66-річний Володимир Рибак у керівників фракцій та комітетів. У залі сідає між своїми заступниками. Розповідає, що в п'ятницю провів нараду з лідерами всіх п'яти фракцій. Домовилися у середу працювати не в сесійній залі. Мовляв, забагато законопроектів, які перед голосуванням треба розглянути у комітетах.

— Говорили про виконання народними депутатами персонального голосування, — додає Рибак.

— Ми повинні поставити крапку в цьому питанні, — вмикає мікрофон лідер "Батьківщини" 38-річний Арсеній Яценюк. Його ледь чутно. — Я підготував для вас матеріали з останнього інтерв'ю розробника системи "Рада-3". Він чітко вказує, що "сенсорна кнопка" працює. І питання введення системи лежить виключно в повноваженнях голови Верховної Ради.

Лідер "Свободи" 44-річний Олег Тягнибок киває. Крутить у руках олівець:

— Я думаю включити систему — не проблємно. Поки це робиться, є можливість запустити варіант "Рада-1". Раніше була така практика: встановлення пультів на столах реєстрації з одночасним розблокуванням картки для роботи в системі. Якщо депутат не реєструється на місці, його картка в залі блокується.

— Можно было бы и прослезиться, если бы в этом вопросе не было цинизма, — каже і червоніє керівник фракції "Регіонів" 58-річний Олександр Єфремов. — Когда у них возникает проблема собрать депутатские подписи, они идут на нарушение законодательства и подделывают их, — натякає, що опозиціонери фальшували підписи колег, намагаючись зібрати позачергову сесію. — Поэтому прежде, чем что-то требовать, нужно быть честными перед собой. Отстаивая столь усиленно один вариант работы сенсорной кнопки, кое-кто хочет уйти от ответственности за неправомерно истраченные государственные средства. Они направлялись на внедрение сенсорной кнопки и паралельно на ремонт личного кабинета.

Єфремов спідлоба дивиться на Яценюка, який був спікером, коли виділялися кошти на систему "Рада-3". Яценюк відводить погляд і мовчить.

— У нас есть информация, что депутаты от оппозиции, когда ехали в поезде, получили команду блокировать во вторник работу парламента. А сейчас этот цирк с сенсорной кнопкой разыгрывают для прессы. Просто люди не хотят работать.

— Ми тільки після цього засідання підемо обговорювати, що робити далі, — швидко парирує Тягнибок.

— Ваши депутаты нашим рассказывали, как вы завтра будете "работать", — червоніє Єфремов. — Я могу по фамилиях сказать.

Але не називає. Тягнибок мовчить. Опозиціонери — теж.

За 2,5 год засідання завершують.

— Будем пересматривать бюджет по итогам первого квартала. Проведем коррекцию, — розповідає "регіонал" 59-річний Михайло Чечетов. У нього виблискує оправа від окулярів "Картьє". Такі коштують від $1 тис до 7 тис. — Это связано с тем, что намечается рост экономики и прирост финансового ресурса. Он будет брошен на решение социальных проблем — пенсий, зарплат.

Зараз ви читаєте новину «"Депутаты от оппозиции получили команду блокировать"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути