вівторок, 24 листопада 2015 07:15

Депутати Тимошенко і Ляшка допомогли оголосити кандидата від "Опозиційного блоку" мером

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  ­Кілька тисяч жителів Кривого Рогу на Дніп­­ропет­ровщині вийшли під мерію 22 листопада. Вимагають перерахувати результати виборів міського голови
­Кілька тисяч жителів Кривого Рогу на Дніп­­ропет­ровщині вийшли під мерію 22 листопада. Вимагають перерахувати результати виборів міського голови

На сесії міської ради Кривого Рогу на Дніпропетровщині кандидата від "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула оголосили новим мером. Хоча тоді ще тривали суди — його перевага над опонентом від "Самопомочі" Юрієм Милобогом становила 752 голоси. Говорили про численні фальсифікації, вкидання на кількох дільницях. Найбільше голосів Вілкул отримав там, де не було спостерігачів Милобога.

Люди вимагали перерахунку голосів. Під мерією встановили намети. Однак 18 листопада депутати міськради оголосили мером Вілкула. За таке рішення проголосували представники "Батьківщини" Юлії Тимошенко й Радикальної партії Олега Ляшка. Депутати від "Самопомочі" й "Укропу" на сесію не прийшли. Вона тривала 18 хв. Одразу ж після складання присяги Вілкул закрив її.

"За співпрацю з "регіоналами" прийняв рішення розпустити міську організацію Радикальної партії в Кривому Розі. Продажні хвойди! Катерина Шаповалова з ганьбою звільнена з посади керівника організації. Вимагаю від усіх п'яти осіб, які зрадили виборців, скласти мандати депутатів від Радикальної партії. Вибачте мені за цих бл…дєй", — написав на своїй інтернет-сторінці в "Фейсбуці" 42-річний Олег Ляшко.

У партії Тимошенко повідомили: фракцію "Батьківщини" у Криворізькій міськраді розпустили, її депутатів виключили з партії. Звільнили й голову міського відділення "Батьківщини" Ольгу Бабенко. Вона — кума сина Юрія Вілкула, нардепа з "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Закон передбачає процедуру відкликання депутатів місцевих рад за ініціативою партії. Необхідно створити нову партійну організацію. Прийняти рішення про відкликання депутатів. Направити документ до територіальної виборчої комісії. Потім за п'ять днів зібрати за це рішення хоча б на підпис більше, ніж половина виборців, які взяли участь у голосуванні на відповідному окрузі. Реалізувати це на практиці майже неможливо.

Протестувальники назвали три вимоги до влади

Наступний мітинг під мерією Кривого Рогу запланували на 29 лис­топада. До того активісти оголосили свої вимоги:

1. Призначення парламентом нового складу Центральної виборчої комісії. Бо у 13 із 15 членів повноваження закінчилися в червні торік.

2. Скасування новим ЦВК рішення Криворізького тервиборчкому про визнання Юрія Вілкула переможцем мерських виборів.

3. Переформатування тервиборчкому та призначення нових членів. Аби вони перерахували голоси.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Тимошенко і Ляшка допомогли оголосити кандидата від "Опозиційного блоку" мером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути