вівторок, 03 листопада 2009 18:52

Депутати прийшли на роботу в масках

Депутати прийшли на роботу в масках

— Уявляєш, іще кілька днів тому маски в аптеках продавали по 60 копійок. Тепер вони по 14 гривень, — говорить по мобілці 56-річна Тетяна Бахтєєва, голова парламентського комітету з питань охорони здоров"я.

Опівдні в понеділок депутати збираються на засідання погоджувальної ради. "Бютівець" Олег Ляшко одним із перших приходить у масці. Його бачить нардеп від НУ-НС 51-річний Володимир Стретович. І собі натягає марлеву пов"язку — саморобну.

— Півдня дружина шила, бо ніде в аптеках не зміг купити, — каже. — Маю три такі. Цілий день буду міняти.

У коридорі стоять віце-спікер 44-річний Микола Томенко і перший віце-спікер Олександр Лавринович, 53 роки. Чекають на голову парламенту 53-річного Володимира Литвина.

— Хлопці, Кабінет Міністрів видав постанову, що заклади масового скупчення людей треба закривати. То розходимося? — сміється спікер.

— Це якщо не робляться профілактичні заходи. А в нас із цим усе в порядку. Он подивіться, всі в масках сидять, — віджартовується Лавринович. — Так що можемо проводити засідання. Але тільки без співів.

Понад годину депутати говорять про епідемію грипу.

— Проблема надзвичайно важлива. Але головне зараз — не політизувати цю тему, — наголошує заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем"якін, 43 роки.

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов інформує депутатів, що на ранок понеділка від грипу померло 64 людини. По лікарську допомогу звернулися 171 тис. осіб, із них 7,5 тис. госпіталізували. Запевняє, що уряд усе тримає під контролем.

Лідер Партії регіонів 59-річний Віктор Янукович дивиться на опонентів із-під лоба. А тоді говорить, підглядаючи в аркуш із записами:

— Зараз нам потрібний спільний план дій із подолання епідемії. Треба, щоб люди побачили, що влада згуртовується навколо проблеми. Це допоможе уникнути паніки.

За ним бере слово комуніст Олександр Ткаченко, 70 років.

— От сьогодні ви хочете організувати для людей лікування, — обурюється. — Але ж не буде нормального лікування, якщо в нас у лікарнях уже забули про нормальне харчування. Без цього люди будуть вимирати, як мухи.

Володимир Стретович поправляє марлеву пов"язку і звертається до Литвина:

— Володимире Михайловичу, дайте доручення управлінню справами, хай завтра на засіданні кожному депутату видадуть маски. Ми покажемо, як боротися з грипом. Це дасть виховний ефект.

— Якщо завтра вся Рада засяде в пов"язках, люди відразу масово почнуть штурмувати поїзди та їхатимуть невідомо куди, — відповідає Литвин. — Це призведе до ще більшої паніки.

Після засідання Янукович у супроводі охоронців іде до машини. Каже, для профілактики часник і цибулю не їсть:

— У мене свій метод. Я цілий рік обливаюся холодною водою. Це мені допомагає.

Зараз ви читаєте новину «Депутати прийшли на роботу в масках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути