середа, 21 вересня 2011 07:45

Чоловікові у футболці "Спасибо жителям Донбасса" прострелили руку

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Активіст громадського руху ”Спільна справа” Андрій Орест показує прострелену руку. Кулю отримав 19 вересня за те, що ходив столичною вулицею у футболці ”Спасибо жителям Донбасса”
Активіст громадського руху ”Спільна справа” Андрій Орест показує прострелену руку. Кулю отримав 19 вересня за те, що ходив столичною вулицею у футболці ”Спасибо жителям Донбасса”

— У Андрія Ореста рана в долоні така, що туди можна засунути пальця, — каже координатор громадського руху "Спільна справа" 29-річний Олександр Данилюк. — Йому колють знеболювальне.

Активіст руху 30-річний Андрій Орест у понеділок ішов вул. Щекавицькою до офіса "Спільної справи". Був одягнений у білу футболку з написом "Спасибо жителям Донбасса". Неподалік кінотеатру "Жовтень" о 18.00 йому заступили дорогу двоє чоловіків.

— Із матюками спитали, чи не жме футболка, — продовжує Олександр. — Сказали зняти. Орест їм відповів: "Відчепіться". І пішов далі. Вони його погукали. Він повернувся через ліве плече, почув хлопок, побачив, що в нього прострелена долоня, і почав тікати. Стріляли один раз. Постріл був тихий, імовірно, то міг бути пістолет із глушником. Куля пройшла навиліт.  Чи гналися за ним, не бачив. Усе тривало зо хвилину.

Андрій прибіг до офіса "Спільної справи". Його відвели до ванної кімнати. Там рану залили йодом і спинили кров, наклавши кілька шарів бинтів та вати. Потім потерпілого відвезли до лікарні, зробили рентген. Данилюк виклав на своїй інтернет-сторінці фотографії пораненого.

Правоохоронці порушили кримінальну справу і розпочали дослідчу перевірку за інформацією в пресі. У вівторок уранці виїхали на місце стрілянини.

За 2 год. до пригоди погрожували 35-річному Денисові Олєйнікову, власникові компанії "ПростоПрінт", яка випустила футболки "Спасибо жителям Донбасса".

— Був дзвінок із закритого номера. Сказали: "Даремно ви цим займаєтеся. Давай припиняй, бо можуть бути серйозні проблеми в тебе, дружини, дитини", — розказує Данилюк. — Він запитав, як це розуміти. Йому відповіли: "Ось так і розумій, можуть бути неприємності".

Погроза пролунала після того, як Олєйніков розмістив в інтернеті

3-хвилинне відеозвернення до президента, прем'єра, міністра внутрішніх справ, чиновників та депутатів Партії регіонів:

— За останній рік ви розв'язали терор проти власного народу. Ви перетворили міліцію, суди, податкову на інструмент наживи, розправи з політичними опонентами. Ви повернули цензуру в пресу. Але й цього вам замало. Ви вирішили контролювати, що нам носити, думати, над ким і над чим сміятися. Але ви самі підказали мільйонам українців, що далі терпіти таку владу не можна. І головне: все більше людей по Україні перестають вас боятися. Від сьогоднішнього дня я і мої однодумці об'єднуємося у громадянську ініціативу "Не бійся". Вирушаємо в тур Україною з футболками "Спасибо жителям Донбасса", щоб розказати, що головний наш ворог — ви, президент, прем'єр, міліція. Починаємо формувати мобільні групи самозахисту на місцях. Запропонуємо акції прямої дії, від яких під вашими жопами запалають крісла в кожному місті та селі. 22 листопада ми виведемо на Майдан 200 тисяч людей. Другий Майдан буде.

Олєйніков заявив, що планує вивезти дружину та доньку за кордон. Можливо, в Чехію. Отримати від нього коментарі не вдалося — у вівторок телефон не відповідав.

Факт нападу в міліції не зафіксували

Поранений Андрій Орест дав пояснення міліції, порушили кримінальну справу, говорить Олександр Данилюк. Однак прес-служба київської міліції спростовує цю інформацію.

— Протягом доби 19 вересня у столиці не зафіксували жодного випадку застосування вогнепальної чи травматичної зброї, — розповідають там. — Крім того від лікарняних закладів та лікарів бригад швидкої медичної допомоги до підрозділів міліції не надходило жодної інформації про те, що вони надавали допомогу будь-яким громадянам із вогнепальними пораненнями.
Андрій Орест спілкуватися із журналістами відмовляється, каже Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові у футболці "Спасибо жителям Донбасса" прострелили руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути