понеділок, 01 лютого 2010 23:27

"Чоловікам треба голосувати розумом, а не очима"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідерки партій ”Жінки за майбутнє” Валентина Довженко (ліворуч) і ”Солідарність жінок України” Валентина Гошовська у столичному Міжнародному виставковому центрі провели форум. Закликали підтримати Віктора Януковича
Лідерки партій ”Жінки за майбутнє” Валентина Довженко (ліворуч) і ”Солідарність жінок України” Валентина Гошовська у столичному Міжнародному виставковому центрі провели форум. Закликали підтримати Віктора Януковича

— Набридли майдани та судові позови, — каже в суботу перед початком форуму жіночих організацій колишній нардеп 61-річна Валентина Гошовська. — Хочемо, щоб вибори пройшли цивілізовано, а переможця визнали. Бо на третій тур, якщо такий проводити, піде ще 2–3 мільярда гривень. Не потрібен президент, який дбає про свою харизму, а не про державу. Потрібен той, хто хоче ввійти в історію не як бунтар, а як господарник.

Понад 600 членкинь партій "Жінки за майбутнє" та "Солідарність жінок України" збираються в суботу у столичному Міжнародному виставковому центрі. У коридорах майже не видно чоловіків.

— О, ти приїхала все ж таки! Дай я тебе ущипну, бо не віриться! — кричить 43-річна Ольга Краснова, яка зустрічає давню подругу з Вінниці 45-річну Олену Бєлік.

— Добиралася за свої гроші, — розповідає та. — Назад квиток ще не брала, пару днів поживу в подруги. Стільки років не була в Києві. Хоч на форум приїду. Їх рідко проводять. Останній років п"ять тому.

О 12.00 усі заходять до зали. Там розставлені стільці. Приходить голова партії "Жінки за майбутнє" 63-річна Валентина Довженко.

— Как она похудела. Страшно, — перемовляються у залі й фотографують її.

— Пропоную обговорити ситуацію в країні, — каже Довженко. — Маємо обирати розумом, а не серцем. І чоловікам слід голосувати розумом, а не очима. Очима треба любити своїх жінок.

У залі сміються й аплодують. Одна за одною виступають члени партій. Деякі  критикують Юлію Тимошенко і пропонують підтримати у другому турі Віктора Януковича. Виступає голова Львівського осередку "Жінок за майбутнє" 59-річний Олексій Ковалюк:

— Ми вже помагаємо Януковичу. Члени нашої партії працюють у виборчих комісіях від його імені. Бо зараз наша країна, як вертеп. Пастушок і барани є, чорний із рогами також є, і не один. І найголовніша є — біла з косою.

Гошовська читає лист від Януковича. Той дякує жінкам за небайдужість. Довженко запрошує пообідати. Біля гардероба чекають накриті столи. Частують гречкою, рисом, вінегретом, відбивними, смаженою рибою, маринованими огірками, грибами та пиріжками.

Валентина Довженко була другим номером блоку "Не так!"

Валентина Довженко товаришує з Людмилою Кучмою — дружиною колишнього президента. Коли Кучма був главою держави, Довженко очолювала новостворене Міністерство у справах сім"ї, молоді та спорту.

Партія "Жінки за майбутнє" брала участь у парламентських виборах 2002-го. Під час помаранчевої революції підтримувала Януковича. На останніх виборах 2007-го Довженко була другим номером опозиційного блоку "Не так!". Першим був Леонід Кравчук, третім — Віктор Медведчук.

Валентина Гошовська двічі обиралася нардепом за мажоритарним округом. На виборах 2006-го входила до "Виборчого блоку "Євген Марчук — "Єдність".

Зараз ви читаєте новину «"Чоловікам треба голосувати розумом, а не очима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути